Stort naturområde sat i brand af hensyn til naturen

RUSLAND: Torsdag var biologer fra Natur360 og Gribskov Kommune i gang med at afbrænde et større stykke jord på Petersborgvej, i det naturområde i Dronningmølle der hedder Rusland.

Umiddelbart kan det se tosset ud at sætte ild til vegationen, og lade ilden hærge store områder – men der er en mening med galskaben.

Torsdag var Gribskov Kommune i gang med afbrænding af et stort naturområde i Rusland, og her var det biologer fra Natur360 som styrede slagets gang.

Hør mere om afbrændingen fredag aften kl. 21 på TV Nordkysten på Kanal Hovedstaden.

Det så voldsomt ud, men ilden var konstant under en imponerende kontrol. (Foto: Allan Andersen)
Opret kobjælde fotograferet i græsset inden ilden kom forbi – men trods at disse ryger med i ildens hærgen, så er dette det bedste som kan ske for den lidet kendte vild staude. (Foto: Allan Andersen)
Flere mindre stykker blev sat i brand, og derefter sat ild andre steder som kun nåede frem til det allerede afbrændte stykke – således var ilden hele tiden styret trods en drilsk vind. (Foto: Allan Andersen)
Gribskov Beredskab var tilstede med en tankvogn og to brandfolk, klar til indsats hvis noget skulle gå galt. Beredskabschefen kom også forbi og fik en snak med en af biologerne om afbrændingen. (Foto: Allan Andersen)
Set på afstand så det skræmmende ud – men ikke en flamme spredte sig uden det var planlagt. (Foto: Allan Andersen)

Leave a Reply