Sunket bil reddet op af Gilleleje Havn

GILLELEJE: En del timer i løbet af fredagen arbejdede politi og redningsmandskab på en noget speciel opgave, nemlig lokalisering og hævning af en bil som om natten var tumlet i havnebassinet.

Omkring kl. 01.00, natten til fredag, kørte en 55-årig mand fra Brønshøj direkte ud i havnebassinet fra yderste mole – og ingen opdagede noget ved den noget bizarre hændelse som fortsat undersøges af Nordsjællands Politi.

Manden kom ud af sin bil mens den sank til bunds, stort set midt i bassinet, og havde held til at svømme om til stenene på ydersiden af molen og herfra komme i land. I mørket kunne manden ikke se redningsstigen som sad præcist der hvorfra han var styrtet ud i vandet.

Kort efter blev den drivvåde og lettere sårede mand fundet tumlende rundt i Gilleleje by af to unge drenge som fik hjulpet manden hen til Circle K, og herfra blev der slået alarm til 1-1-2. En ambulance kom hurtigt til stedet og tog sig af den 55-årige mand, og en patruljevogn ankom ligeledes kort efter.

Omkring kl. 01.40 begyndte betjentene at søge rundt i Gilleleje Havn efter bilen, og umiddelbart blev der ikke fundet spor efter bilen nogen steder, ejheller tegn på at en bil skulle være kørt i vandet – selvom manden selv fastholdt at hans bil nu lå i vandet i havnen.

Redningsbåden, dykkere og politi arbejdede på stedet med at få fisket bilen op – noget som ikke var så lige til. (Foto: Allan Andersen)

Slagspor fundet på molekant
I dagslyset var det pludselig nemmere, og et tydeligt slagmærke i en bjælke viste præcist hvor bilen var strøget i vandet – spørgsmålet var blot hvor den så lå nu.

Redningsbåden Rescue Gilleleje blev sat ind, og søgte kort efter bilen i vandet, men uden held. Samtidig var et stort fiskefartøj kommet ind i havnen, og her bad redningsfolkene skipperen om at forsøge sig med fartøjets sonar – og der var øjeblikkelig gevinst.

Bilen var helt tydelig, og lå stort set midt mellem molen og lystbåde-molen på den anden side.

Herefter kunne en dykker stort set svømme direkte ud til bilen, og foretage en hurtig undersøgelse af den – den viste sig helt som forventet at være tom.

Dykkerne fik trukket en løftestrop gennem bilen og fastgjort denne til en bøje. (Foto: Allan Andersen)

Næste problem var så at få bilen op, det blev dog løst via lokalkendskab til livet i havnen, idet der i yderbassinet lå nogle arbejdspramme som bla. bruges til bygning af kystsikring – og for maskinerne på disse var bilen i vandet ikke den mindste udfordring.

Det varede ikke mange minutter før arbejdsplatformen lå på plads ved bilen, og en gravemaskine havde et solidt tag i stroppen på den sunkne bil. Hele løfteopgaven var klaret på under ti minutter, fra bilen lå på bunden af havnen og indtil den igen stod på fast grund på ydermolen.

Den hurtige indsats imponerede betjentene på stedet, som kun havde rosende ord til de gæve folk som trådte til og udførte hævningen på nærmest et øjeblik – se hævningen i videoindslaget øverst i artiklen.

Her er bilen netop kommet op ad vandet – og den er i en sørgelig forfatning. (Foto: Allan Andersen)

Efter bilen, en Opel Corsa fra 2011, var kommet på land var det tydeligt at den på et tidspunkt efter sin vandgang har fået en ordentlig tur af et fiskerfartøj – den var grundigt bulet og det tydelige spor af rød maling efterlod ikke megen tvivl om at den havde fået et ‘kys’ i løbet af opholdet i vandet.

Der er passeret masser af fartøjer ind og ud, og krølningen af bilen er næppe noget som overhovedet er blevet bemærket ombord på fartøjet, og det betyder intet idet bilen allerede i forvejen var totalskadet af turen ned i vandet – der er intet fra bilen som kan genbruges grundet opholdet i saltvand.

Hvorledes den 55-årige mand så klarer sagen med sin forsikring er ukendt.

Bilen var absolut intet værd efter turen ned i det salte vand – og et ‘kys’ af et fiskerfartøj gjorde det ikke bedre. (Foto: Allan Andersen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com