Tag familien ud i naturen: Corona-venlig SkovCup for børn og unge

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.
TISVILDE: Hvert forår og efterår afholder de sjællandske orienteringsklubber SkovCup, et orienteringsløb for børn og unge, hvor alle kan deltage, uanset om man er medlem af en orienteringsklub eller ej.

På grund af corona-pandemien kan det i år ikke lade sig gøre at afholde løbsstævne som normalt, men SkovCup er i fuld gang med en helt ny coronavenlig udgave, hvor der hver uge bliver lavet børnevenlige baner i en ny skov et sted i Nordsjælland, som man kan tage ud og løbe eller gå, lige når det passer én i løbet af ugen.

Banerne bliver delt i pdf-format på SkovCups hjemmeside, hvor man selv kan gå ind og finde dem og printe dem ud, og så kan man, når som helst det passer én i løbet af ugen, tage til ugens skov og løbe eller gå den valgte bane efter et fint orienteringsløbskort, der er let at læse.

Løb i Valby Hegn
I næste uge (uge 19) er det kommunens lokale orienteringsklub, THOK, der står for at lave børnevenlige SkovCup-baner i Valby Hegn med start fra den første P-plads på Løgelandsvej. Posterne vil hænge i skoven til fri afbenyttelse fra og med lørdag den 8. maj og til og med lørdag den 16. maj.

Der vil være en klapvognsbane på 2,6 km med 13 poster, som udelukkende vil bevæge sig rundt på de større og mere jævne stier, så det er muligt at medbringe en form for køretøj til sit barn, og så vil der være en begynderbane 2,8 km med 17 poster og en letbane på 3,4 km med 19 poster, der begge skal tages til fods, da de bevæger sig ad både større og mere plane stier men også ad mindre og mere ujævne stier, hvor man kommer ind hvor skoven er lidt vildere og mere spændende.

Alle baner er i den lettere ende og byder på en yderst smuk tur rundt i Valby Hegn, hvor begynderbanen er den letteste med samtlige poster hængende ved stierne der, hvor man skal dreje.

Man kan læse mere om banerne og SkovCup på SkovCups Facebook-gruppe, der bare hedder ”SkovCup”, og her vil der også ligge udførlige instruktioner, ligesom der bliver lavet begivenheder for hvert enkelt SkovCup-løb.

I Valby Hegn er der en lille leg forbundet med at løbe banerne, hvor man skal tælle loger ved hver post.

Det er gratis at deltage, men hvis man gerne vil støtte orienteringsklubbernes arbejde med at arrangere disse SkovCup-løb for børn og unge, opfordres man til via MobilePay at overføre 20 kr. pr. printet kort til SkovCups MobilePay: 50590.

SkovCup kører i denne omgang til og med uge 23, og man kan på både Facebook-gruppen og hjemmesiden se skoven og banerne for de enkelte uger.

Leave a Reply