Tag på efterårsferie i Fugleparken

Foto: Presse.

Esrum: Efter en lang sommer slutter Nordsjællands Fuglepark sæsonen med masser af oplevelser for børn og voksne i efterårsferien.

2016_efteraar_surikat_6a6140Nordsjællands Fuglepark i Esrum har haft en rigtig flot sæson med rekordbesøg visse dage i højsæsonen. Nu sluttes den travle sæson af med at holde åbent hver dag i efterårsferien fra den 15. til den 23. oktober.

En af sommerens nye populære attraktioner har været surikaterne, der med deres ankomst har udbygget Fugleparkens status som zoologisk have. Siden det nye anlæg blev indviet i august, har surikaterne brugt deres naturlige adfærd til selv at bygge videre på anlægget med et sindrigt gangsystem under jorden. Som et resultat af surikaternes popularitet vil Fugleparken i efterårsferien invitere publikum med til at overvære, når de små banditter fodres.

Hvis efterårsvejret driller lidt, er der også masser af oplevelser indendørs, hvor slanger, fugleedderkopper, firben og akvariefisk holder til. I efterårsferien sættes noget af det levende foder frem i tropehallen, så gæsterne bl.a. kan se de melorme og græshopper, der er mange af dyrenes foretrukne spise.

Som altid er der flyveshow med de store araer hver dag, når parkens biolog Martin Schellerup lader dem flyve frit ud over engene. To gange om dagen kan besøgende komme med ind i de farverige og sjove loriers store voliere og hjælpe til med at fodre dem med nektar. Oplevelser som både børn og voksne sætter pris på.

Uanset vejret er det muligt at finde et sted at nyde den medbragte frokost eller eftermiddagskaffe.

Når Fugleparken lukker ned for vinteren omdannes det store receptionsområde til et hjem for de mest kuldefølsomme tropefugle. Samtidig sættes der beskyttelse for de fleste udendørs volierer, så de bedre kan holde varmen i den kolde og mørke tid.

Vintermånederne skal bruges til forbedringer og vedligeholdelse af bure og anlæg, så parken kan give sine 1500 fugle og andre dyr optimale forhold, når Fugleparken åbner igen ved påsketid 2017.

Flyveshow kl. 12.30.
Fodring af surikater kl. 13.30.
Lorierne fodres kl. 11 og kl. 14.
Der er åbent hver dag fra kl. 10 til kl. 17.

2016_efteraar_geder_6a5692

2016_efteraar_lorier_6a3839

Skriv din kommentar her: