I AFTEN: Speed-date Alternativets folketingskandidater

GRIBSKOV: Så er det i aften, du kan tage til gratis speed-dating med seks folketingskandidater. Det sker midt på Store Torv, Nordstjerneskolen.

Alternativet stiller med en række nordsjællandske kandidater til det kommende folketingsvalg, og i den anledning inviterer den lokale gren i Gribskov til en snak med seks af partiets kandidater, der alle har noget på hjerte.

Aftenen er gratis at deltage i og starter med en præsentation af borgmester Anders Gerner Frost fra det ellers lokalt konkurrerende parti Nyt Gribskov. Men til aftenen er al lokalpolitisk småfnidder lagt på hylden, og fokus er i stedet lagt på væsentlig vigtigere ting såsom klimaet og landets udenrigspolitik. Og hvad med EU, der ifølge partiet Alternativet er vigtig for en samlet indsats over for klimaopvarmningen? Unionen er samtidig en hadet dansepartner i mange andre sammenhænge.

10 minutter
Disse og mange andre emner kommer efterfølgende til fri debat i form af korte speed-dating seancer, hvor borgere i cirka 10 minutter får en politiker til date og kan tale helt personligt med kandidaten om netop de emner, som borgeren finder vigtigst. En modig strategi, vil mange garvede politikere nok mene.

Øverst fra venstre: Theresa Scavenius, Bina Seff og Allon Hein Sørensen. Nederst fra venstre: Christian Poll, Susan Kjeldgaard og Julie Herdal Molbech.

Aftenen finder sted i lokalet Store Torv på Nordstjerneskolen. Man kan parkere ved Helsinge Hallerne og herfra følge skiltene til Indgang 1, som ligger i modsat retning af hallerne. Kommer du med tog, kan du enten gå de cirka 10 minutter det tager eller tage bussen fra stationen.

Kandidaterne
De seks kandidater kommer fra Nordsjælland og Københavns-området og er som følger:

Christian Poll
53 år, Birkerød. Civilingeniør af uddannelse.

Valgt ind i folketinget i 2015 for Alternativet, hvor han er – og hold nu fast, dyrevelfærdsordfører, energiordfører, fødevareordfører, landbrugsordfører, miljøordfører, grøn omstillingsordfører, naturordfører samt ordfører vedr. nordisk samarbejde. Inden Folketinget har han bl.a. 10 års ansættelse i Danmarks Naturfredningsforening.

Susan Kjeldgaard
58 år, Gilleleje. Tidligere erfaringer tæller kontorassistent, stewardesse, psykoterapeut, idrætslærer, konfliktmægler. Er i dag beskæftiget som selvstændig familieterapeut og konfliktmægler.

Tidl. byrådsmedlem for Socialdemokratiet 2010-2017. Stiller også op til Europa parlamentsvalget.

Theresa Scavenius
33 år, Vesterbro. Ph.d. i statskundskab om moralsk ansvar og klimapolitik. Lektor ved Aalborg Universitets afdeling i København.

Forfatter til en række bøger og artikler om bl.a. nationens rolle i en globaliseret og kosmopolitisk verden, forholdet mellem individuel og politisk/kollektiv ansvarlighed, konfliktlinjerne mellem borgernes grønne værdier og grønne handlinger og forskellen på klimapolitik forstået ud fra et ”forbruger”-perspektiv og et ”borger”-perspektiv.

Julie Herdal Molbech
43 år, Espergærde. Uddannet i Dansk og Virksomhedsstudier på RUC og underviser i kommunikations- og organisationsfag på CBS. Medlem af regionsrådet 2009-2013 valgt for SF.

Allon Hein Sørensen
45 år, Farum. Autodidakt indenfor fx IT, hvor han arbejder med drift og support af interne IT-systemer men har også småuddannelser som fitness-instruktør, kostvejleder m.m.

Bina Aylen Seff
62 år, Snekkersten. Bachelor-/diplomuddannelse. Arbejder som lærer. Opstillet til FT-15 og Christians Polls suppleant. Tidligere aktiv i Greenpeace, Socialdemokratiet og Forenede Demokrater.

 

Giv din mening til kende: