Tavshed om fyring: Byrådsmedlem stoppet som forstander af kostskole

Morten Jørgensen er med kort varsel stoppet som medlem af lokallisten Nytgribskov. Tekst: David Abildgaard. Foto: TV Nordkysten.
GILLELEJE: Efter næsten 30 års ansættelse er byrådsmedlem Morten Ulrik Jørgensen (G) ikke længere ansat på den selvejende institution Havregården. Formanden for Havregården ønsker ikke at kommentere situationen, men bekræfter, at man har ansat en konstitueret leder.

Ifølge to gensidigt uafhængige kilder til Netavisen Gribskov er byrådsmedlem for lokallisten Nytgribskov Morten Ulrik Jørgensen, med kort varsel og under tilsyneladende stor mystik, blevet fritaget stillingen som forstander på kost- og dagskolen Havregården. Vi har i et forsøg på at finde ud af, hvorfor han stopper efter så mange år, flere gange søgt kontakt til Morten Ulrik Jørgensen, endnu uden held.

SENESTE NYT I SAGEN: Havregården kaldt til samtale med tilsyn få dage før fyreseddel til forstander

Til gengæld er det lykkedes at få fat i skolens formand Jonas Fedder Witt, der bekræfter, at bestyrelsen nu har en konstitueret leder, men ellers er han ganske henholdende med informationer.

Har du kendskab til sagen? Kontakt redaktør David Abildgaard på david@netavisengribskov.dk

– Jeg kan ikke kommentere på personalesager, men jeg kan bekræfte, at Havregården for nuværende har en konstitueret skoleleder, forklarer Jonas Fedder Witt til Netavisen Gribskov.

Tavshed om afsked
Formanden ønsker ikke at kommentere på uddybende spørgsmål omkring årsagen til stoppet på det mangeårige samarbejde.

Klik for større version. Afskedigelsen er tilsyneladende sket så hurtigt, at skolen endnu ikke har opdateret sin officielle hjemmeside. Screenshot: Havregården.dk.

– Personalesager tager vi internt, slutter han.

På skolens hjemmeside fremgår Morten Ulrik Jørgensen i skrivende stund stadig som officiel leder af Havregården. Det har ikke inden artiklens udgivelse været muligt at hente en kommentar fra den konstituerede skoleder.

FAKTA
Havregården er en selvejende institution, som blandt andet huser unge med psykosociale vanskeligheder. Institutionen fungerer også som en kostskole for normaltbegavede elever på 6.- 10. klassetrin med behov for særlig omsorg og støtte. Alle skolens elever bliver henvist fra socialforvaltningen i elevens/forældrenes bopælskommune.

Leave a Reply