Topholdet hos Team Helsinge Håndbold får de sidste taktiske ordrer inden slutspilskampen mod Jernløse. Foto: Team Helsinge Hånbold

HÅNDBOLD: Det blev en begivenhedsrig weekend for Team Helsinge Håndbold, der havde flere hold i spil til medaljer og oprykningskampe. Særligt 3. divisions herrer formåede at vise form, da holdet tog det første stik på vej mod oprykningen til 2. div.

Kasper Klitgaard havde den helt store taktiske stok fremme inden udekampen mod Jernløse. Opgaven var en sejr, så returkampen hjemme i Helsinge ikke ville blive så nervepirrende. Og det var et budskab, der blev forstået i omklædningsrummet før kampen, for Helsingespillerne gik til den fra start.

Ikke mindst forsvarsspillet viste høj klasse i første halvleg, der sluttede med en føring til Helsinge på 9-13. Hvad der end blev sagt i omklædningsrummet kan også kun have haft en positiv effekt, for dominansen fortsatte ind i starten af anden halvleg, hvor Helsinge hurtigt sikrede sig en seksmålsføring.

Den store føring blev dog en hvilepude og fejlene begyndte så småt at snige sig ind. Det gav plads til  Jernløse, der begyndte at vise tænder. Kampen blev derfor en smule mere intens end behøvet, og sejrscifrene på beskedne 23-24 virkede ikke afgørende nok.

Sejren giver dog THH et fint udgangspunkt inden returkampen i Helsinge i næste uge, men spillerne må berede sig på at skulle takle nerverne og finde endnu en omgang storspil frem.

Seriehold klar til opsamlingsrunde
Inden herrerne for 3. divisionsholdet spillede skulle herreholdet i serie 2 spille deres oprykningskampe. Det startede rigtig skidt med et nederlag på 10 mål til HUK, men holdet formåede at løfte sig med en efterfølgende sejr over Ajax med 26-23. Sejren betyder, at Jannik og hans drenge er klar til opsamlingsrunden mod Brøndby HK og Sakskøbing/Slemminge Håndboldklub. De to kampe spilles 22. april.

U14 Drenge kunne med rette være stolte af deres sølvmedaljer. Foto: THH.

Sølvmedaljer en masse
Dame U18 var også på banen i weekenden og vandt 18-13 over TPI Odense efter en flot forsvarskamp. Desværre måtte de se sig besejret af Hvidovre i finalen med 20-27 på trods af en strålende fight.

Herudover var der sølv til drenge U14 2 Div. THH’erne tabte finalen til HIK med 26-23 efter at have pulveriseret Vallesbæk i den første semifinalemed 34-7. Drengenes målmand, Andrew, havde en imponerende redningsprocent på over 80.

Der blev også sølv til U14 Dame B2, der tabte finalen med et enkelt sølle mål. Samme skæbne overgik U14 Pige B2.

U12 Drenge A2 tabte deres finale med 5 mål i Maribo-hallerne til Maribo/Hunseby. Så alt i alt 4 flotte sæt sølvmedailer her i den første weekend i mesterskabsspillet.

Næste uge
Næste uge bliver også en travl håndbolduge. THHs damer spiller om 3 div pladsen tirsdag i Helsinge hallen kl. 20 modstanderen er Lyngby – og NH spiller i Hillerød onsdag 18.30 – endelig er der retur opgør søndag mellem THH og Jernløse.

Giv din mening til kende: