THOK kåret til mest vindende orienteringsklub

THOK har rigtig mange medlemmer, der alle forstår at finde vej i både dagslys og mørke. Og anstrengelserne kaster medaljer af sig i hobetal. Tekst redigeret af: David Abildgaard. Foto: THOK.

Foto: THOK/Dennis Øbro

ORIENTERING: Orienteringsklubben Tisvilde Hegn OK blev, nærmest som ventet, vinder i orienterings-klubbernes opgørelse over vundne medaljer ved årets danmarksmesterskaber. Dermed har klubben forlænget en imponerende sejrsrække.

Ida Øbro imponerede også på internationalt plan

Skulle man være i tvivl om, hvilken orienteringsklub, der er hurtigst til at finde vej i Kongeriget, så led ikke længere end i Tisvilde. Her har den lokale løbeklub fået for vane at dominere i de årlige mesterskaber, og den store medaljehøst ved dette års danmarksmesterskaber var da heller ingen undtagelse. 

Vi gør her en opgørelse af årets fysiske anstrengelser.

Medalje-regn
Medaljestatistikken omfatter alle otte discipliner i orientering: Sprint, mellemdistance, langdistance, ultralang distance, natløb, stafetløb, sprintstafet og klubhold. Og samlet vandt Tisvilde Hegn OK hele 23 guldmedaljer, 20 af sølv samt 14 bronzemedaljer. Og da optællingen giver 3 point for guld, 2 point for sølv og 1 point for bronze giver det en samlet score på 123 point.

Leif E. Larsen sikrede sig hele fire guldmedaljer

Næste på listen er OK Pan Århus med en score på 103 point for medaljefordelingen, mens FIF Hillerød blev nr. tre med 92 point. Silkeborg OK besatte fjerdepladsen med 91 point.

Hvis holdene lyder bekendte, så kan det skyldes, at det nu er syvende år i træk, at netop disse fire klubber er placeret i top 4.

I de 12 år 2007 – 2018 har Tisvilde Hegn OK vundet medaljestatistikken ni gange, mens klubben to gange er blevet nr. to og én gang nr. tre. Dermed er klubben også den absolut mest vindende orienteringsklub i Danmark, set over alle 12 år.

Thomas Greve Jensen dominerede med syv guldmedaljer

Individuelt
Årets medaljer er vundet af 28 løbere i mange forskellige aldersklasser, lige fra H14 til H/D90.

Individuelt har Thomas Greve Jensen gjort rent bord i H45, hvor han på imponerende vis har vundet alle syv mulige guldmedaljer. Han har i det hele taget haft en forrygende sæson, hvor han også er blevet verdensmester i sprint i samme aldersklasse.

Amanda Falck Weber

Årets sølvvinder på mellemdistance ved junior-EM, Ida Øbro, tegner sig for fem guldmedaljer, mens Leif E. Larsen har vundet fire gange guld og én gang bronze i H65, og Poul Erik Birk Jakobsen, kaldet Røde, har vundet tre guld- og en sølvmedalje i H/D90.

Amanda Falck Weber har en medaljehøst på tre guld, en sølv og en bronze i senioreliten. I årets løb har hun sig markeret sig som deltager på det danske landshold, der vandt VM-bronze i sprintstafet.

Vi her på netavisen kan ikke andet end at ønske stort tillykke med en præstation, der igen i år er med til at sætte Gribskov på landkortet som en aktiv og social engageret kommune.

Giv din mening til kende: