Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Tidligere Helsinge-borgmester Flemming Møller afgået ved døden

Flemming Møller holdt i dag, mandag, sin afskedsreception efter mere end 30 år i Byrådet. Foto: David Abildgaard

GRIBSKOV: Tidligere byrådsmedlem og borgmester for Helsinge Kommune, Flemming Møller, er afgået ved døden. Han sov ind efter kort tids sygdom natten til fredag. Han ville være blevet 70 år den 30. oktober i år.

Flemming Møller havde ifølge Frederiksborg Amtsavis været på rejse kort forinden og var blevet indlagt efter hjemkomsten. Desværre stod hans liv ikke til at redde, og han gik bort natten til fredag, 69 år gammel.

Flemming Møller var blandt andet medlem af SF, og indtog borgmesterstolen i Helsinge Kommune i perioden 1998-2002. Han valgte at træde tilbage fra aktiv politik i december 2014.

Han efterlader sig to børn og tre børnebørn. Han kone, Susanne, gik bort sidste år.

En lang karriere
Flemming Møller kom ind i byrådet d. 26. september 1984 på et SF-mandat. Han blev i 2002 valgt som 1. suppleant i daværende Helsinge Kommune, men fik kort efter en fast plads i byrådssalen som afløser for Karen Bentzon.

Kim Valentin med Flemming Møller ved afskedsreception. Foto: David Abildgaard
Kim Valentin med Flemming Møller ved afskedsreception. Foto: David Abildgaard

Siden da har Flemming Møller prøvet det meste inden for lokalpolitik. Han har været formand for flere udvalg, han var borgmester i en fireårig periode fra 1998 til 2002 og har været med til at stifte en nyt lokalparti.

Der er derfor mange mærkesager og sejre at remse op, men særligt et par stykker har betydet ekstra meget for den garvede politiker. Vi spurgte Flemming Møller til hans karriere, da han forrige år holdt afskedsreception efter 30 år i byrådet.

– Der er selvfølgelig en del ting, som jeg har været med til at få gennemført gennem de sidste 30 år, og en af de markante er, at vi fik opført en ny hal til vores håndbold og fik seniorboliger som de første i kommunen, beskrev han og oplyste, at han ikke havde tænkt sig at drosle helt ned, når nu otiumet stod for døren.

Flemming Møller afskedsreception-5 Jeg skal nok få tiden til at gå. Jeg har fået lov at fortsætte som medlem i et par bestyrelser, blandt andet som næstformand i Grib Vands bestyrelse og jeg er også medlem i bestyrelsen for Gribskov Efterskole. Og så skal jeg og min kone til at rejse mere, forklarede han.

Det var netop efter en rejse, at den folkekære politiker gik bort.

Headhuntet som politiker

Flemming Møllers politiske karriere startede ellers som lidt af en tilfældighed.

– Jeg kom fra Frederiksberg og var ikke politisk aktiv, før jeg flyttede til Anisse. Men jeg skrev et læserbrev om ventelister til daginstitutioner, og så ringede formanden for SF i Helsinge pludselig og inviterede sig selv på kaffe. Han spurgte, om ikke jeg kunne tænke mig at blive medlem – og det kunne jeg, sagde han under sit interview med os under afskedsreceptionen.

Gavebordet bød på masser til den våde gane. Foto: David Abildgaard
Gavebordet bød på masser til den våde gane. Foto: David Abildgaard

Ved receptionen holdt borgmester Kim Valentin (V) den indledende tale. Han fokuserede især på Flemming Møllers personlighed.

– Du er et meget elskværdigt menneske, især når man sidder i et udvalg og er helt ny. Jeg vil også rose dig for, at vi fik afskaffet lokumsaftalerne.; at vi afskaffede alt det gamle, der lå i de to kommuner. Det var dig der gennemførte det, og det var rigtig flot, fortalte Kim Valentin, der ikke var færdig med at uddele roser.

– Du er også en meget dreven politiker med øje for det brede samarbejde. Det skal du også have tak for, for det har også præget os, især i den sidste periode. Du har været en god forhandler, og altid villig til at give noget, selvfølgelig også at få noget tilbage. Og så er man aldrig i tvivl, når man laver en aftale med dig. Man behøver ikke skrive noget ned, for man ved, at du holder aftalen, fortsatte borgmesteren.

Artiklen blev opdateret kl. 14.12 med erindringer fra afskedsreceptionen 2015.

Seneste nyheder:

Tip os!