Tilsynsrapport giver flot karakter til hjemmesygeplejen

GRIBSKOV: Det går den rigtige vej for kommunens kommunale hjemmesygepleje. Det viser seneste tilsynsrapport, der giver gode karakterer til vores plejere, skriver Gribskov Kommune i en pressemeddelelse.

Den kommunale hjemmesygepleje i PlejeGribskov har fået fine karakterer i det seneste uanmeldte tilsyn af BDO.

Gribskov får et flot 2-tal. Klik for større grafik.

BDO giver sygeplejen et 2-tal, den andenbedste karakter, og konkluderer blandt andet i sin rapport, at PlejeGribskov har arbejdet målrettet med anbefalingerne fra forrige tilsyn, at ledelsen har prioriteret og udvalgt relevante fokusområder i kvalitetsarbejdet, og at PlejeGribskov har arbejdet med at sikre fagligheden og de nødvendige kompetencer.

Tilsynet fandt sted blot få dage efter, at man et andet sted i kommunen opdagede en midaldrende borger, der havde ligget død i sit hjem i flere dage til trods for, at han skulle have modtaget daglige tryghedsopkald. Om tilsynet var bekendt om denne sag, da de lavede tilsynet har ikke været muligt at få afklaret hos BDO.

RELATERET LÆSNING: Hvor var PlejeGribskov? – Borger lå død i dagevis

Udvalgsformand for Ældre, Social og Sundhed Pia Foght (S) roser medarbejderne og ledelsen for deres indsats i de otte måneder der er gået, siden kommunen hjemtog hjemmesygeplejen i maj 2018.

– De ansatte har opnået meget på kort tid. Hjemtagelsen af hjemmesygeplejen var en stor opgave, og den har de løst rigtig flot. De har arbejdet hårdt og målrettet for at opnå de resultater, som tilsynsrapporten viser, og det skal de have kæmpe ros for, siger Pia Foght i en udsendt kommunal pressemeddelelse.

BDO’s anbefalinger. Klik for større grafik.

En af årsagerne til den gode karakter, vurderer formanden, er at ledelsen og medarbejderne har fået den fornødne arbejdsro. Og så har det også betydet meget, at hjemmesygeplejen har ansat mere personale.

– Det betyder samlet, at de har fået ro til at udnytte deres stærke faglighed, og det giver altså pote nu, konstaterer Pia Foght.

FAKTA
Cirka 950 borgere i Gribskov Kommune modtager hjemmesygepleje.

Du kan læse hele tilsynsrapporten her: Tilsynsrapport Gribskov Hjemmesygepleje 2019, BDO.

Giv din mening til kende: