Tisvilde Hegn Orienteringsklub løb igen med medaljerne

Lucia, Ida og Agnes efter de har fået medaljer ved søndagens langdistance. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.

TISVILDE: Solen skinnede, vinden var svag og temperaturen omkring 12 grader, da Tisvilde Hegn Orienteringsklub lørdag og søndag den 11. og 12. maj kunne arrangere Sjællandsmesterskab i orienteringsløb. Vejret var med andre ord perfekt for orienteringsløb, og hjemmebanefordelen gav den lokale klub godt med ædelt metal.

Omkring 350 løbere kunne denne weekend spurte rundt i Tisvilde Hegn med kort og kompas for at finde de hvide og orange poster i et vejr, der var helt perfekt til sporten.

Løberne fra Tisvilde Hegn orienteringsklub havde ekstra travlt på stævnepladsen, som lå et stenkast fra Tibirke Kirke. Klubben stod som arrangør og tog både tid, sendte løberne afsted i skoven, sørgede for teknikken, kaffe og kage – så det blev kun ungdomsløberne, der fandt tid til en tur i skoven. Til gengæld hev de unge talenter hele otte medaljer hjem.

Resultaterne
Især pigerne imponerede. Ved det individuelle langdistanceløb om søndagen vandt Ida Øbro den prestigefyldte D21 klasse, mens Agnes Nørgaard Kracht fik bronze i samme klasse. De to piger træner til deres helt store mål, junior-VM, der afholdes i Silkeborg og Århus i juli.

Lucia Holck er ny Danmarksmester i D14-kategorien. Her ses hun ved en af de mange poster. Foto: Presse.

Også I lørdagens stafetløb gjorde de sig bemærkede, da de sammen med klubkammeraten Iben Valery vandt guld i D21.

På langdistancebanen blev det også til guld for Lucia Holck, der er klubbens nye unge håb i klassen for piger på højst 14 år. Lucia har ikke løbet orienteringsløb i mere end et par år, og alligevel lykkedes det hende at løbe fra de mere erfarne piger i klassen.

Både Xenia Bregensøe og Iben Valery løb sig til sølvmedaljer på lang bane, og det samme gjorde Andreas Duc Jørgensen i H21. Sølv blev det også til for Lasse Falck Weber, Xenia Bregensøe og Celina Bregensøe, da de lørdag stillede op som stafethold i H20.

Xenia Bregensøe vinder sølv i D16.
Skriv din kommentar her: