Tisvilde inviterer til borgermøde om Musik i Lejet

Musik I Lejet er vokset fra relative ydmyge rammer. Foto: Arkivfoto/2013.

Musik I Lejet har forandret sig en del gennem årene. Foto: Allan Andersen/arkiv 2013

TISVILDE: Der skal rene linjer, når det kommer til Tisvildes vartegn; den årlige musikfestival Musik i Lejet. Det mener Tisvilde Lokalråd der har inviteret hele byen og bestyrelsen for festivalen en tur i det lokale Idrætshus for en snak omkring blandt andet hvem der scorer det millionstore overskud.

Der har været talt og skrevet en del om Musik I Lejet her på avisen, der sidste år skrev indtil flere artikler om hykleriet ved at en festival kalder sig non-profit og til gavn for foreningslivet til trods for at et par bagmænd kun efterlader smuler af det millionstore overskud inden det skippes til et firma i København.

Sagen om festivalens mørklagte økonomi er langt fra død, og til trods for kuldegrader og issjap, så er der 19. februar fra kl. 19-22 indkaldt til borgermøde i idrætshuset på Tisvilde Bygade 35.

“Er der noget, der i det sidste halvår har været samtaleemne i Tisvilde, så har det været Musik i Lejet, der som en del af den turistvenlige, varme sommer var med til at sætte sit præg på livet i byen”, indleder lokalrådet i sin invitation, der hurtigt kommer ind på den store modstand mod festivalen.

Hele byen inviteret
Særligt er meningen med aftenen at komme kritikken så meget i møde som muligt og få udredet alle kurrer inden festivalen senere på året igen vælter byen:

“Mange har prøvet at spænde lokalrådet for sin vogn og få rådet til at være for eller imod f.eks. Musik i Lejet, men da lokalrådet for det første ikke er et politisk råd og for det andet er indvalgt af HELE Tisvilde, både de der er for og imod, så skal en sådan forsamling tage hensyn til alle synspunkter, og det er netop det, rådet vil forsøge med dette borgermøde”, forklarer lokalrådet på sin hjemmeside.

Festivalbestyrelse klar med svar
Med til mødet kommer repræsentanter for Musik i Lejet og Gribskov Kommune, som genne, tidligere møder med lokalrådet, borgerforeningen, den lokale erhvervsforening samt Tisvildelejeforeningen har forsøgt at komme både kritik og bekymringer til torvs.

“Gennem disse møder er vi kommet frem til nogle punkter, som MIL – i samarbejde med kommunen vil arbejde på for at gennemført. På mødet den 19. februar vil vi dels kunne få en status på disse punkter, dels vil vi gerne høre fra de fremmødte, om disse punkter virkelig ER forbedringsønsker fra Tisvilde borgerne. Eller om vi skal prioritere helt anderledes”, begrunder rådet.

En langvarig kritik
Og skulle du nu sidde og tænke: Hvad går al kritikken egentlig ud på, så er her en kronologisk række over artikler bragt i Netavisen sidste år om samme emne:

Non-profit? Stiftere står til at score kassen på Musik i Lejet (19. maj 2018)

Festivalformand: Der er intet unormalt her (19. maj 2018)

Politikere kræver svar: Hvad sker der i Musik I Lejet? (20. maj 2018)

Royal og Carlsberg til festivalformand: Hvilken risiko? (24. maj 2018)

Festival-stifter i flyverskjul: Snak med foreningen (25. maj 2018)

Musik I Lejet boykotter Netavisen: Ikke flere spørgsmål, tak (26. maj 2018)

DEBAT: De tavse tvillinger og Musik I Lejet (1. juni 2018)

Musik i Lejet igen med beskedent overskud (3. juli 2018)

Så er det officielt: Tvillinger tjener mio. på Musik i Lejet (10. juli 2018)

TV-INDSLAG: TV2 Lorry sætter spot på kritik Musik I Lejet (19. juli 2018)

Tisvilde-borgere går sammen efter kritik af Musik I Lejet (23. juli 2018)

Giv din mening til kende: