To biler kollideret i rundkørsel

BLISTRUP: Fredag eftermiddag kolliderede to personbiler i et mindre sammenstød i rundkørslen på Helsingevej – Udsholtvej – Skaaremosevej. Brandvæsnet måtte ud og rydde op på uheldsstedet.

Uheldet skete ved 14-tiden, hvor en ung mand kom kørende ind i rundkørslen ad Skaaremosevej i sin Opel Corsa, og pludselig blev påkørt i siden af en kvindelig bilist som kom ad Helsingevej fra Smidstrup siden.

Kvinden overholdt angiveligt ikke sin ubetingede vigepligt i rundkørslen, men påkørte den unge mand bag højre forhjul og begge biler led større karosseriskader ved uheldet som dog skete med forholdsvis lav hastighed.

Politi og ambulancer var hurtigt fremme på stedet, og brandvæsnet blev kort efter også tilkaldt til oprydning af uheldsstedet. Den kvindelige bilist blev på stedet undersøgt af tilkaldte ambulancereddere, og endte med at blive kørt ind til kontrol på skadestuen, mens den unge mand som var blevet påkørt var helt uskadt.

Begge biler kunne dog på ingen måde køre fra stedet, kvindens Hyundai blev skubbet ind på P-pladsen i siden af rundkørslen mens modpartens bil blev løftet op på ‘rulleskøjter’ og skubbet ud i vejsiden af brandfolkene.

Herefter blev vejbanen renset for olie og kølervæske fra bilerne, og vejbanen fejet for glas og vragrester.

Normalt vil en overtrædelse af den ubetingede vigepligt medføre sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, og give en betinget frakendelse af kørekortet og en orienterende køreprøve som skal bestås indenfor seks måneder.

Den kvindelige bilist kørte i denne bil, som tydeligt havde ramt modparten med venstre hjørne. (Foto: Allan Andersen)

Den påkørte Opel kunne på ingen måde køre fra stedet, men måtte humpes ind til siden af brandfolkene. (Foto: Allan Andersen)

Det gav noget knas i trafikken, da rundkørslen i en lille times tid var spærret på grund af uheldet. (Foto: Allan Andersen)

Grundregler ved kørsel i en rundkørsel:
Kørsel frem mod rundkørslen skal ske med en passende lav hastighed – dvs. 20-30 km/t (samme hastighed gælder også inde i rundkørslen) Husk at orientere dig grundigt inden du kommer ind i rundkørslen og din placering afhænger af, hvor du skal dreje ud fra rundkørslen. Husk tegngivning med blinklys, når du skal ud af rundkørslen. Orientér dig grundigt i spejle og ved at kigge dig over højre skulder, når du vil forlade rundkørslen

Kørsel ind i en rundkørsel
Fremkørslen skal ske med så lav hastighed, at du kan nå at overskue trafikken i rundkørslen, så du kan nå at stoppe helt for tværkørende trafikanter.

Du kan fortsætte ind i rundkørslen uden at stoppe op, hvis du vurderer, at du ikke er til gene for den tværgående trafik – men husk at du altid har ubetinget vigepligt – dvs. du må først køre ind i rundkørslen, når du ikke er til gene for den tværgående trafik.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com