To biler smadret i frontalt sammenstød: Begge bilister er udenfor livsfare

(Foto/Tekst/Video: Allan Andersen)

GRÆSTED: Et voldsomt trafikuheld spærrede torsdag eftermiddag Ny mårumvej i adskillige timer, trods voldsomme skader oplyses det torsdag aften at begge implicerede bilister er i live og udenfor livsfare.

Ulykken skete omkring kl. 15.45, kort før krydset Ny Mårumvej – Tulstrupvej, og var tilsyneladende udløst af et pludseligt ildebefindende hos en ung mandlig bilist som fik ham til at falde sammen bag rattet og hans bil til at trække over i den modgående vognbane.

Der var således på ingen måde tale om nogen bevidst handling.

Tabt affald forvirrede bilister
På uheldsstedet havde en anden bil kort forinden tabt en masse papir, pap og andet affald på vejbanen og en modkørende mandlig bilist troede derfor at den førerløse bil blot forsøgte at undgå affaldet på vejbanen, og forventede at bilisten ville trække tilbage i sin vognbane – men det skete ikke, fortæller et af øjenvidnerne til ulykken.

Blot et øjeblik før kollisionen får bilisten nu bremset hårdt op og kastet sin bil helt ud i rabatten, men har på grund af autoværnet og de øvrige modkørende bilister ingen mulighed for at undgå kollisionen som herefter sker med voldsom kraft.

Der var adskillige vidner til den voldsomme ulykke, og der blev straks slået alarm til 1-1-2 som fik alarmeret Frederiksborg Brand & Redning’s mandskab i Gilleleje, samt afsendt både ambulancer, akutlæge, lægehelikopter og politi til uheldsstedet. Indtil redningsmandskabet nåede frem ydede civile og en Falck redder i en sygetransport livreddende førstehjælp til de to kvæstede mænd.

Brandfolkene fik hurtigt frigjort de to kvæstede mænd, og føreren af den lille varebil blev efter en kort behandling på uheldsstedet sendt afsted med fuld udrykning mod Traumecentret på Hillerød Hospital.

Fløjet til Rigshospitalet
Kort efter landede Lægehelikopteren på uheldsstedet, hvor det så meget alvorligt ud for føreren af den modkørende personbil, her arbejdede ambulancereddere,  paramedicinere, akutlæge og helikopterlægen længe på uheldsstedet med at redde den unge bilists liv.

Knap en time efter uheldet skete lettede lægehelikopteren med kurs mod Rigshospitalets Traumecenter i København, og her kunne lægerne torsdag aften, ifølge Nordsjællands Politi, erklære den kvæstede mand udenfor livsfare.

Den anden bilist som blev kørt til Hillerød Hospital er ligeledes meldt udenfor livsfare og de pårørende til de to tilskadekomne er underrettet.

Tekniske undersøgelser af uheldstedet
Politiets teknikere samt en bilinspektør ankom til uheldstedet, og foretog en række undersøgelser og grundig fotografering af uheldstedet. Først efter at politiet havde frigivet uheldstedet kunne brandvæsnet påbegynde oprydningen og fjernelse af de to smadrede biler.

Efter vragdele og oliespildet var fjernet fra vejbanen kunne Ny Mårumvej igen åbnes for trafik, det skete kort før kl. 19.

Den hårdt kvæstede mand er her placeret i lægehelikopteren, som lettede kort efter med kurs mod Rigshospitalet. (Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
Skaderne på de to biler er voldsomme, men ifølge Nordsjællands Politi er begge bilister udenfor livsfare. (Foto: Allan Andersen)
Et stykke før og på uheldsstedet lå der en masse affald på vejbanen, det fik bilisten i modkørende spor til at tro at den anden bilist blot ville undgå affaldet. (Foto: Allan Andersen)

 

Skriv din kommentar her: