Foto: Dansk Skoleidræt

HELSINGE: Nordstjerneskolen er i dagene fra den 23.-25. januar vært for årets danmarksmesterskab i Skolehåndbold, som i år finder sted i Helsinge Hallerne. Elever fra Nordstjerneskolen og Helsinge Realskole skal dyste mod landets bedste skoler.

Eleverne har svedt, kæmpet og fejret alt, hvad de kunne, og nu venter blot de sidste par kampe, før armene for alvor kan rejses som Danmarksmestre i skolehåndbold. Finalen finder sted d. 23.-25. januar og elever fra Nordstjerneskolen, Helsinge Realskole og Lærkeskolen skal repræsentere Nordsjælland mod landets bedste skoler.

I alt deltager 11 drengehold og 10 pigehold, og for Helsinge Realskole stiller et pigehold som tilbage i november vandt titlen som regerende kredsmestre i Nordsjælland. Nordstjerneskolen deltager som værtsskole.

Deltagere
Skole-DM i håndbold er forbeholdt skoler, hvor håndbold ikke indgår som et væsentligt omdrejningspunkt for elevernes hverdag. Et skolehold består af elever, der går på samme årgang. Holdet må maksimalt sammensættes af elever fra 3 klasser på årgangen.

DM i Skolehåndbold arrangeres af Dansk Skoleidræt og tilbydes elever på 8. klassetrin. Der afvikles indledningsvist stævner i Dansk Skoleidræts 15 kredsforeninger. Vinderne går videre til DM-finalestævnet.

Kampen om DM-guldet foregår i Helsinge Hallerne – med finale for pigerne torsdag kl. 12.30 og drengene kl. 13.15 med efterfølgende præmieoverrækkelse.

Udover konkurrenceelevementet er stævnet også tiltænkt som en oplagt mulighed for skolerne at arbejde med en række faglige mål for idrætsfaget.

– Eleverne får i en kampsituation som ved et DM oplevelsen af at skulle yde deres bedste og mestre noget. Det at deltage på et hold kræver evnen til at kunne indgå i og have medansvar for et fællesskab, hvor hver eneste spiller har en uundværlig rolle. Derudover er et DM en oplevelse for livet fyldt med glæde og begejstring, som giver et ordentligt boost for klassens trivsel, fortæller stævnekoordinator fra Dansk Skoleidræt, Christian Pedersen i en udsendt pressemeddelelse.

Dansk Skoleidræt udeler også to Fair Play-pokaler, der går til det pigehold og drengehold, der har
udmærket sig mest positivt ved at spille fair og skabe en positiv stemning ved stævnet.

Tid: Den 23.–24. januar: Indledende kampe. 25. januar: Slutspil og finaler.
Spillested: Helsinge Hallerne, Idrætsvej 21, 3200 Helsinge.

Entre: Gratis.