To mænd kvæstet i frontalt sammenstød på Pårupvej

Ulykken spærrede Pårupvej i over en time, men trods det så meget voldsomt ud skal ingen være kommet noget alvorligt til. (Tekst/Foto: Allan Andersen)

GILLELEJE: Lørdag eftermiddag kl. 13.34 kørte to personbiler frontalt sammen i svinget på Pårupvej, lige ved krydset Ålekistevej – Pårupvej, og stedet var afspærret for al trafik i over en time mens redningsarbejdet stod på.

Lørdag eftermiddag kørte to personbiler frontalt sammen i det store bløde sving ved krydset Ålekistevej – Pårupvej, det var tilsyneladende et pizzabud fra Kongens Pizza & Sorte Gryde i Helsinge som mistede kontrollen over sin bil og herefter påkørte en modkørende bil frontalt.

Pizzabilen kom kørende i nordlig retning mod Gilleleje, og hvad der præcist udløste uheldet er lidt usikkert, men der skulle være tale om at pizzabilen kommer ud i rabatten og føreren foretager her en for hård genopretning som sætter bilen i skred.

Pizzabilen kommer herefter over i den modkørende vejbane og kolliderer frontalt med den modkørende grønne stationcar, føreren af den grønne bil havde forsøgt at undvige den løbske bil men forgæves.

Ved kollisionen blev føreren af pizzabilen kastet op i forruden, hvilket er tydeligt udfra den runde knusning af forruden som ses i førersiden. Om pizzabudet benyttede sikkerhedssele eller ej er uklart, men efter kollisionen fandt vidnerne til ulykken ham liggende bevidstløs i bilen.

Helt korrekt blev manden straks løftet ud af bilen af vidnerne som herefter gav livreddende førstehjælp til den blødende mand på stedet indtil ambulance, akutlæge, brandvæsen og politi nåede frem. Manden var dybt bevidstløs i længere tid på ulykkesstedet, men endte til sidst med at komme til sig selv.

Den tilkaldte lægehelikopter blev herefter aflyst, og den kvæstede mand kørt med udrykning og læge-støtte til Traumecentret på Hillerød Hospital. Den påkørte bilist blev også kørt til Hillerød Hospital, men skal umiddelbart være sluppet nogenlunde heldigt fra den voldsomme ulykke hvor begge biler blev totalskadet.

Kort efter de to tilskadekomne var kørt væk fra stedet blev der ryddet op, og den ene bil slæbt ud i vejsiden så den sydgående trafik kunne køre igennem. Der var dog delvist afspærret på stedet indtil den ene bil var blevet afhentet af en ladvogn, mens den anden er efterladt på stedet og skal fjernes af ejeren selv.

Politiet har ikke foretaget nogen større undersøgelser på stedet, hvilket er en klar indikator på at ingen af de kvæstede er vurderet til at være kommet noget alvorligt til.

Pårupvej var totalt afspærret for trafik mens redningsarbejdet stod på, ulykken var voldsom men ingen fik nogen livstruende skader. (Foto: Allan Andersen)
Flere vidner til ulykken løb straks til hjælp, hvor man især koncentrede sig om den bevidstløse mand. Vidnerne klarede hjælpen på stedet til UG, forlød det på uheldsstedet. (Foto: Allan Andersen)
Ingen af de to biler kommer til at køre igen ovenpå det voldsomme uheld. (Foto: Allan Andersen)

 

Giv din mening til kende: