Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Toftebo: Politikere klar med officiel udmelding

ESBØNDERUP: Som vi tidligere kunne fortælle har der været fint besøg hos Toftebo, som torsdag modtog Social- og Sundhedsudvalget i følgeskab med borgmester Kim Valentin. De ville vurdere stedet efter at have modtaget klager over blandt andet råd og fugt, for små badeværelser og kaldeapparater, der ikke fungerer.

Politikerne talte blandt andet med beboerne om deres oplevelse af stedet – både en utilfreds borger og andre, som modsat var godt tilfredse med deres ophold på Toftebo og roste personalet for deres indsats og omsorg. Nu foreligger en officiel kommunal pressemeddelelse om besøget.

Fejl og mangler rettet
Politikerne har kunnet konkludere, at der var trængt fugt ind visse steder, og det har givet mindre rådskader.

“Her vil der blive fuget for at forhindre fugten i at trænge ind fremadrettet”, lyder det i pressemeddelelsen.

Et andet kritikpunkt var stedets kaldeapparater, som i flere tilfælde ikke har virket. Her er nye kaldeapparater på vej, som også formanden for Social- og Sundhedsudvalget tidligere kunne fortælle her på netavisen.

Sidst men ikke mindst blev nogle af værelserne på Toftebo kritiseret for at have for små badeværelser for beboere i kørestol. Borgere i kørestole er derfor blevet flyttet til værelser med større badeværelser.

“Toftebo er et gammelt plejehjem fra den tid, hvor der ikke var regler for størrelsen på toilet og badeværelse. Arbejdstilsynet tillader ikke medarbejderne at hjælpe, hvis badeværelserne er for små. Det har Gribskov Kommune taget højde for ved at indrette et stort badeværelse, hvor borgerne kan modtage hjælpen”, skriver kommunen endvidere og understreger, at borgere kun bor på Toftebo midlertidigt, ofte i forlængelse af et ophold på hospitalet og indtil man kan komme i egen bolig.

Tilsynsrapporter giver topkarakterer
Politikerne konkluderede efter rundturen, at en del af kritikken fra borgerne er fuld berettiget, da flere ting ikke fungerede ordentligt.

“Dog kunne politikerne ikke genkende, at Toftebo overordnet skulle være et dårligt sted at være efter at have set stedet selv og talt med beboerne”, skriver kommunen og peger på to tilsynsrapporter.

“De seneste tilsynsrapporter for Toftebo fra revisionsfirmaet BDO og Styrelsen for patientsikkerhed bakker politikernes overordnede vurdering af Toftebo op. Begge rapporter giver nemlig Toftebo topkarakterer. Politikerne vil den kommende tid overveje, hvordan de kan forbedre forholdene på Toftebo, så det bliver til et endnu bedre sted at være,” slutter pressemeddelelsen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Seneste nyheder:

Tip os!