TRAFIKDEBAT: Trafiksikring og forbedret fremkommelighed på Kildevejen

Uheldsbillede af rundkørsel ved Kildevej/Hillerødvej

Nu er der igen forslag fremme, om trafiksikring og forbedret fremkommelighed, på Kildevejen. Det er da fint at der kommer forslag frem, men det er da bemærkelsesværdigt, at disse forslag, som jo er særdeles omkostningstunge, især kommer frem op mod et kommunevalg.

Det er jo, som man for nogle år siden yndede at sige: “regningen havner i børneværelset” For det bliver jo et nyt byråd, der skal forsøge at finde pengene, og det ser da ikke for lyst ud.

Man er jo netop nu, igang med et større vejprojekt, med vejen mellem Græsted og Pårup. Alene de arkæologiske undersøgelser, ser ud til at blive 20 – 30mill.kr. dyrere end forventet, så anlægsbudgettet ser nok allerede nu stramt ud.

En lille sidebemærkning til dette er, at det var vel rimeligt, at hvis “almenvældet” her staten, ønsker udgravninger, var det vel passende, at staten, og ikke kommunekassen betalte.

Der er nok ikke tvivl om, at en form for forbedring for trafikafviklingen, ved rundkørslen, ved enden af “forlængelsen” er ønskelig, men rettidig omhu siger, at det er bedst at lave tingene rigtigt første gang.

Netop nu, er man i gang med et lysreguleringsprojek i Kregme, lad os nu se om det kommer til at fungere som håbet. Vi er stadig nogle, der er så “rutinerede” at vi husker, at der inden man brugte et større millionbeløb, på at etablere en rundkørsel i Kregme, for det ville afskaffe trafikproblemerne, var der en lysregulering.

Lad os nu lige se hvordan det fungerer, inden vi lader kommunekassen betale et større millionbeløb på et projekt, som måske ikke giver den ønskede virkning.
Det må stadig erkendes, at dem største fare i trafikken, er trafikkanterne.

Steen Pedersen
Thorsgårdsvej
3230 Græsted

Leave a Reply