Tragedie: 23-årig mand dræbt i voldsom ulykke

Fotos: Allan Andersen.

HELSINGE: Fredag morgen ved 5-tiden mistede en 23-årig mand livet ved en kollision med en stor varebil i krydset Løgelandsvej – Helsingørvej. Føreren af varebilen, en 40-årig mand, blev alvorligt kvæstet og bragt til RH Traume.

En 23-årig mand fra Helsinge blev fredag morgen dræbt i en voldsom ulykke i krydset Løgelandsvej – Helsingørvejen ved Helsinge.

Ulykken skete kort før kl. 05.08, hvor der blev slået alarm til 1-1-2 af et vidne til ulykken, idet de to biler et øjeblik før var kollideret i nattemørket.

Den 23-årige mand var blevet ramt med stor kraft direkte i førersiden, tilsyneladende overholdt han ikke sin ubetingede vigepligt ved udkørsel fra Løgelandsvej og ud på Helsingørvej – han havde ikke en chance da den kraftige Mercedes Sprinter varevogn ramte hans bil med op mod 100 km/t.

Speedometret på varevognen var slået fast med nålen stående på 110 km/t, hvilket normalt indikerer hastigheden i kollisionsøjeblikket, og er et af de mange tekniske spor som bilinspektør og politiets teknikere har sikret sig på uheldsstedet.

Resultatet af de tekniske undersøgelser er dog ikke kendt endnu.

Føreren af varebilen, en 40-årig mand fra Helsinge-området, blev fløjet til Rigshospitalet med lægehelikopteren, efter brandfolkene havde fået klippet ham fri af den knuste varebil.

Det forlød i første omgang at den 40-årige mand var kritisk, men tidligt på formiddagen kunne han meldes udenfor livsfare.

– Den kvæstede mands tilstand er ikke kritisk. Han er uden for livsfare, oplyser Pressekonsulent Marianne Døssing fra Nordsjællands Politi.

De pårørende var hurtigt underrettet om ulykken, idet den unge mand mistede livet blot få hundrede meter fra sit hjem.

Vejen blev først genåbnet kl. 08.15, hvor de tekniske undersøgelser var afsluttet og den dræbte unge mand var blevet klippet ud af bilen. Han blev kørt væk fra stedet i en rustvogn, samtidig med at de ødelagte køretøjer blev fjernet fra stedet.

Brandfolkene kunne herefter rense vejbanen for olie og øvrige væsker fra køretøjerne, hvorefter trafikken igen kunne passere uheldsstedet.

Giv din mening til kende: