TV-INDSLAG: TV2 Lorry sætter spot på kritik Musik I Lejet

Tekst: David Abildgaard. Foto: Allan Andersen

Musik I Lejet er et kært barn for mange, som man ikke bør kritisere. Tekst: David Abildgaard. Arkivfoto: Allan Andersen.

TISVILDELEJE: TV2 Lorry bragte i går, onsdag, et længere indslag med fokus på den populære festival, der er under kritik for at kalde sig non-profit, selv om en stor stor del af overskuddet går videre til et nyoprettet selskab ejet af de to festival-stiftere. Se eller gense indslaget her.

TV2 Lorry besøgte i går Tisvildeleje for at se nærmere på kritikken af en økonomisk aftale mellem non-profit foreningen ‘Musik I Lejet’ og selskabet Good Boys Agency, oprettet af de to tidligere bestyrelsesmedlemmer og stifterne af festivalen, Andreas og Kristian Grauengaard; En aftale som ingen af parterne har ønsket at løfte sløret for til trods for gentagne opfordringer fra netavisen, lokale bysboere og Dansk Folkeparti.

Det er tilsyneladende heller ikke lykkedes TV2 Lorry at få de to brødre til at stille op, men borgmester Anders Gerner Frost (G) medvirkede gerne med en kontant afvisning af kritikken.

– Vil de blive ved at udvikle sig, er de selvfølgelig nødt til at organisere sig professionelt. Det manglede bare, og alle andre festivaller gør det af denne størrelse. Så det ville nok omvendt være underligt, hvis de ikke gjorde det, forklarer han i sit interview til TV2 Lorry, der dog ikke kommer ind på, at andre festivaler har held til at indbringe langt flere penge til det lokale foreningsliv.

Formand: Ikke så hurtig
Indsigelser har formanden for den lokale borgerforening Tisvildelejeforeningen, Tim Jensen, derimod.

– Vi syntes, der er en diskrepans imod at lancere det som non-profit, og så viser det sig, at der er en økonomisk interesse bag. […] Vi kan ikke forstå, at denne her kæmpe fest ikke genererer flere penge. Hver gang vi har spurgt om regnskaber har vi haft problemer, udtaler han til TV2 Lorry.

Og der kan være noget om kritikken. Rock Under Broen i Middelfart på Fyn formåede at hente cirka to millioner kroner til det lokale foreningsliv for en enkelt dags intens fest sidste år. I Tisvilde lykkedes det bestyrelsen for Musik I Lejet at lave et overskud på cirka 300.000 kroner, hvoraf 150.000 kroner er kommet i form af en tidligere gældende skattefinansieret kommunal kulturkontrakt.

Også her på netavisen har vi gentagne gange uden held forsøgt at hente indsigt i den økonomiske sammenhæng mellem forening og selskab, så vi kan få afdækket præcis hvor mange kroner, der ryger ud af foreningens regnskab og over i private selskaber.

Du kan se indslaget fra Lorry i sin helhed herunder. TV2 Lorry oplyser på et tidspunkt, at borgmesteren har en bar på festivalen. Dette er ikke korrekt. Han arbejder ifølge TV2 Lorry som frivillig på festivalen:

Leave a Reply