TV Nordkysten

Seneste artikler:

Powered by Vejreti.com

U-VENDING: Venstre snupper borgmesterposten!

GRIBSKOV: Man kan aldrig vide sig sikker med et kommunalvalg. For mens den samlede verdenspresse var klar til at udråbe Konservative som valgets helt store vinder, så bliver det Venstre som via en noget overraskende manøvre vinker farvel til et blåt samarbejde i bytte for borgmesterposten.

Hvad vi tidligere denne aften kunne spekulere i, er nu så godt som en realitet. I sidste øjeblik – og efter at Socialdemokraterne var ude og afvise et samarbejde, så lykkedes det Venstre klokken lidt over 4 om natten at snuppe borgmesterposten for snuden af Konservative. Det krævede dog et noget særligt spring over i den røde lejr, hvor både Nytgribskov, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten stod klar med åbne arme.

Det sikrer Bent Hansen borgmestertaburetten, mens valgets vinder målt på mandater og stemmetal, Konservative, må se til fra sidelinjen. Ja, sådan kan lokalpolitik nogle gange virke så tilfældig.

Konservative: De er gået sammen med de røde
Trine Egetved og resten af Konservative har i skrivende stund forladt forhandlingerne med en besked om, at “man må håbe, at Venstre besinder sig i morgen”, som det lød fra den tidligere borgmesterkandidat Trine Egetved.

“Venstre har valgt at gå sammen med de røde. Det betyder, at vælgerne ikke får det, de har stemt på, og at den politik der er ført de sidste fire år nu bliver ført videre”, svarer Trine Egetved til Netavisen Gribskov.

Hun er forståeligt ærgerlig over situationen:

“Man skal lytte til borgerne, og jeg fik næsten tre gange så mange personlige stemmer som Bent Hansen, så borgerne har tydeligt sagt, de vil have et blåt flertal. Og når man har et valgforbund, som vi har lavet, så peger man på det største parti. Det har Venstre ikke valgt, og de er på den måde i høj grad med til at øge den politikerlede der allerede er her”, svarer Trine Egetved, der dog håber, at Venstre besinder sig

“Der er jo ikke noget, der ligger fast, før der er en konstituering, så jeg håber, at Venstre besinder sig”, siger hun.

4 Comments

Jørgen Flyr
18. november 2021 at 6:59

Protest!
Det er for ringe når sponsorer har brugt tusindvis af kroner på de konservatives kåring af Nyborgmester.nu, og har formået at neddysse Trine Egetveds sexkrænkelse af Venstres byrådsmedlem, hvor det her nu nærmest påstås at ofrets krænkelse er selvforskyldt – ja så er hele valgkampagnen spildt. Det på trods af et valgteknisk samarbejde med Venstre på inge måde kan sammenlignes med et fælles valgmanifest om at køre kommunen (ned). Nu fremstilles Trine Egetved som et offer for sin egen succes og der varsles støttedemonstrationer næste uge. Jeg tror at Trine Egtved er blevet ramt af Jeanne D’ arc- syndromet eller lignende, og forventer at der snart bliver rejst en statue finansieret af Danske Bank.

Lars Hybel
18. november 2021 at 0:21

Det er demokratiets spilleregler. Alle spekulationer om, hvad vælgerne vil have er , nå ja, spekulationer. Der er indgået en bred konstellation på tværs af blå og rød blok. Det er positivt. Der er dog overvægt af den blå farve. 9 ud af 14.

Nicolaj Nielsen
17. november 2021 at 19:40

U vending ja fra Blå til Rød det er ikke i orden.
Måske der var en grund til at borgerne i Gribskov stemte blåt og gerne ville af med nytgribskov som blev halveret men Nej, Den går ikke når der er en taburet på spil håber at du får splinter i din bagdel.

Dorthe Normann
17. november 2021 at 18:43

Det er svært at forstå, at kommunalpolitikere kan blive så magtsyge og ligeglade med borgernes stemmer, at man laver rævekager og løber fra aftaler….. Men det er jo desværre set mange gange før – utroligt at vi gider blive ved med at stemme og håbe og tro på at det hjælper noget.
Resultatet af gårsdagens valg i Gribskov viser jo med al tydelighed, at borgerne ville noget andet – ak nej – i nattens mulm og mørke kommer det magtsyge, taburetklæbende monster frem og viser sig sande jeg.
Øv og føj

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com
Sponsorerede links