Udvalg klar til at investere 1,5 mio. kr. i en bedre 10. klasse

GRIBSKOV: Der har været skrevet meget om problemerne på kommunens 10. klasse, og nu har kommunens børneudvalg besluttet, at 10. klasse i Gribskov Kommune skal organiseres under folkeskolen og skal have en mere projektorienteret og såkaldt praktisk-musisk tilgang.

Planen er også at sætte fokus på en faglig opkvalificering af underviserne samt personlig udvikling. Budgettet bliver på cirka 1,5 millioner kroner, og næste skridt bliver at finde pengene i de kommende budgetforhandlinger.

RELATERET LÆSNING: 10. klasserne ladt i stikken: For få lærere til at undervise

Udvalget kunne vælge mellem to modeller, hvor det alternative forslag var at samle 10. klassen under ungdomsskolen. Den model blev kasseret. På skrivebordet var også tidligere en plan om at føre 10.klassen ind under gymnasiet, men den blev forkastet relativt tidligt i forløbet.

Gribskov Kommunes 10. klasse har i en årrække dels været en del af Ungecentret på Ridebanevej og siden 2016 en del af Nordstjerneskolen.

Musik prioriteres højere
Næstformand i børneudvalget, Morten Klitgaard, mener, at det er vigtigt, at 10. klasse får en klar profil:

”Den nye 10. klasse skal være et anderledes skoleår med fokus på projekter og med en praktisk-musisk tilgang til undervisning, hvor det fagfaglige og praktisk-musiske bliver forenet i projekter og forløb. Det er med til at tilbyde de unge en anderledes undervisning end ”traditionel” skole – inspireret af efterskolerne,” siger næstformanden.

LÆS OGSÅ: 10. klasserne under lup: Store ændringer på vej

En praksis-musisk undervisning inkluderer fag som billedkunst, friluftsliv, hjemkundskab, håndarbejde, idræt, musik og sløjd.

Medlem af udvalget Allan Nielsen glæder sig over, at 10. klasse bliver organiseret under folkeskolen:

”Det gør 10. klasse til en naturlig forlængelse af folkeskolen. Med den nye 10. klasse skaber vi et selvstændigt ungemiljø, som kan tiltrække flere unge og være med til at få dem til at blive i kommunen, fordi gymnasiet kan være det logiske næste skridt. Lige nu ligner det naturlige valg af placering Uddannelsescenteret på Ridebanevej i Helsinge. Her vil de være tæt på andre unge fra udskolingen, FGU og bylivet i Helsinge, som også vil være med til at gøre 10. klasse attraktiv, siger han.

Den nye organisering af 10. klasse vil kunne træde i kraft fra skoleåret 2022 – 2023.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Annonce:

Annonce:

Skriv en kommentar