Udvalgsformand om skolekaos: – Det er min forgængers skyld

Der er lagt op til et politisk katteslagsmål mellem Venstre og Konservative om, hvem der bør klandres for, at skolernes økonomi sejler. Tekst: David Abildgaard. Foto: Birgl, Pixabay

GRIBSKOV: Udvalgsformand for kommunens børneudvalg, Natasha Stenbo Enetoft (V), har udsendt en presseskrivelse, hvor hun beklager frustrationerne fra skolebestyrelserne og klandrer Konservative for, at det er kommet så vidt. Det er endnu ikke lykkedes at få et interview med Venstre-formanden.


OBS: Denne artikel er blevet opdateret med et link til et interview med Trine Egetved omkring Venstres beskyldninger: Læs Trines modsvar her: Konservative: Det gik først galt da NytGribskov og Venstre kom til.

Natasha Stenbo Enetoft er ikke meget for at stå til rådighed for pressen og vælger tilsyneladende i stedet at kommunikere gennem pressemeddelelser.

RELATERET LÆSNING: Skolebestyrelser træder frem: Vi bliver holdt i mørke

Til trods for det absurde i en folkevalgt lokalpolitiker, som ikke vil svare på spørgsmål fra pressen, som på mange måder er offentlighedens repræsentanter og vagthunde, så bringer vi alligevel herunder formandens pressemeddelelse, hvor hun sammen med resten af udvalget klandrer den forrige udvalgsformand, Konservatives Trine Egetved, for ikke at gøre noget, da hun sad i formandsstolen:

“Jeg – og det resterende Børneudvalg – har stor forståelse for frustrationen med den nuværende model for tildeling af SP-midler. En model der blev besluttet i 2017, hvor Trine Egetved, og dermed de konservative, havde formandsstolen i Børneudvalget. I beslutningsoplægget påpeger administrationen netop risikoen, som ses nu med den vedtagne model. Dette fik ikke den daværende formand til at lave ændringsforslag eller lign. for at imødekomme dette”, skriver Natasha Stenbo Enetoft i sin mail.
 
 
Pressemeddelelsen fortsætter med et ønske om flere analyser:
 
“Vi kunne på børneudvalgsmødet konstatere, at der er økonomiske udfordringer, med et overforbrug på SP rammen, sandsynligvis grundet modellens incitamentsstruktur, men på Børneudvalget skal vi altså have beslutningspunkter op, før vi kan ændre en model, ligesom det skal analyseres, om overforbruget på en enkelt skole skyldes det [sic.] i sin helhed eller om der er andre faktorer, der er medvirkende. Det er super trist, når der bliver afkrævet løsninger uden analyse, det fører som regel ikke til de økonomisk ansvarlige løsninger.”
 
Meddelelsen slutter med en opfordring til at finde en forsvarlig løsning:
 
“I Børneudvalget vil vi gerne de økonomisk ansvarlige løsninger for alle skoler – ikke kun en enkelt – og det kræver en analyse og dermed en beslutning på et oplyst grundlag. Endeligt er det jo heldigvis i forbindelse med budgetvedtagelsen besluttet at arbejde med SP taskforce, der netop skal se på området fremadrettet”, slutter børneudvalgsformanden.
 
Ja, sådan kan man også vælge at kommunikere…
 
Netavisen Gribskov har kort før udgivelsen af denne artikel taget kontakt til Trine Egetved for at give hende mulighed for at svare på kritikken. Hun har tidligere til Netavisen Gribskov forklaret følgende omkring hendes formandstid i udvalget:
 

– Jeg står fuldt ved, at jeg i 2017 som formand forsøgte at lave en løsning med at nulstillede forbruget og følge det tæt fremadrettet. Det er ikke sket her, altså det med at følge det tæt. Så jeg står mål for vores tidligere beslutninger, men når vi ikke ved, hvor skævt det her står til, så har vi altså et problem. Jeg skal ikke pege fingre eller slå på nogen, men jeg må bare sige, at her har vi et problem. Og jeg render panden mod en mur, så må jeg ud med det, konkluderer hun med tanke på til sidst at måtte kontakte pressen for at lufte sine bekymringer med resten af borgerne.

Konservative har desuden, og i lighed med skolebestyrelsen for Gilbjergskolen, krævet, at kommunen laver en ekstern revision på skolernes budget, regnskab og styringsværktøjer, så man får et komplet overblik. Partiet ønsker også, at sagen tages op på næstkommende byrådsmøde.

Vi opdaterer artiklen, såfremt det lykkedes at hente yderligere kommentarer fra Trine Egetved.
 
Opdateret kl. 19.08: Trine Egetved giver her sine svar til Venstres ovenstående pressemeddelelse: Konservative: Det gik først galt da NytGribskov og Venstre kom til.
Skriv din kommentar her: