Udvalgsformand til Billedskole: – Vi har ikke pengene

Det ser sort ud for kommunens billedskole, der har bedt politikerne finde 250.000 kroner i budgettet for næste år. Det bliver svært, lyder beskeden. Foto: Birgitte Ahlmann, Billedskolen Gribskov.

GRIBSKOV: Havde bestyrelsen i Billedskolen håbet på bedre nyt til, hvordan kommunen kan finde penge til deres fortsatte drift, så er vi desværre ikke budbringeren. Vi har ikke pengene, lyder beskeden fra formanden for kulturudvalget, Venstres Jørgen Simonsen.

Kulturskolen i kommunen mangler mindst 250.000 kroner for at kunne drive skolen videre. Det har de fortalt politikerne i Byrådet i et åbent brev, som uden de store omsvøb var en bøn om at lede dybt i den kommunale kiste for at finde penge til skolen.

Beskeden er dog ikke opløftende.

– Vi ikke kan finde pengene, lyder det kontant fra udvalgsformand Jørgen Simonsen, der kun kan slå beklagende ud med armene.

– Men det er klart, at kan man finde pegene et andet sted i kommunen, fra et område som er mindre sårbart, så er det jo fint. Men vi har ikke pengene i udvalget, og vi værner om budgetterne. Det er selvfølgelig kedeligt, men det er udslaget af, at man ikke har nogen penge, forklarer formanden.

Så må vi lukke
Tilbage på Kulturskolen, som administrerer både kommunens billedskole og musikskole, sidder bestyrelsesformand Bjarke Elling tilbage med en ærgerlig smag i munden. Skolen har eksisteret i 30 år, og det er derfor noget an kulturarv man kaster for budgetløverne, mener han.

– Konsekvensen bliver, at vi må lukke skolen hen over sommeren. Sidste år havde de jo heller ikke penge, men så fandt man efterfølgende nogle og siden har vi så intet hørt. De mangler jo penge i kassen, men det har taget over 20 år at bygge op og sørge for, at der har været et godt tilbud til vores kreative unge, og at man så kan lukke det så hurtigt…, forklarer Bjarke uden at afslutte sætningen.

Han håber, at Jørgen Simonsens besked ikke er gældende for hele byrådet, og at det som sidste år igen lykkedes at redde skolen på målstregen.

Læs også: Billedskolen i bøn til Byrådet: Hjælp os til at overleve.

Skriv din kommentar her: