Ugens Film i Gilleleje Bio

Det britisk-irske drama ”Herself” har snart Danmarkspremiere. Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.
GILLELEJE: Gilleleje Bio byder i denne uge på en danmarkspremiere med dramaet ‘Herself’. ‘Søstrene Gusmaos usynlige liv’ er også på plakaten.

HERSELF

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hun må tage ophold på et larmende lufthavnshotel.

Samtidig skal Sandra hver weekend aflevere døtrene til samvær i den anden ende af byen, hvad der belaster hendes benzinbudget. Med fysiske og psykiske ar efter års hustruvold og under pres fra bureaukratiet, døtre, der lider under situationen, eksmandens tilnærmelser og mange andre udfordringer, træffer hun en stor beslutning…

‘Herself’ er et rammende aktuelt portræt af følgerne af familievold og af et system, der ikke virker, men også en hyldest til udholdenhold og sammenhold. Phyllida Lloyd (Mamma Mia) har instrueret med Clare Dunne (Spider-Man: Far From Home) i hovdrollen som Sandra.

Det britisk-irske drama ‘Herself’ blev vist på Sundance Film Festival 2020, og blev af Variety beskrevet som en af festivalens bedste film.

‘Herself’ har danmarkspremiere den 26. november.

SØSTRENE GUSMAOS USYNLIGE LIV

‘Søstrene Gusmaos usynlige liv’ er et gribende, flamboyant og farve- og følelsesmættet drama om to søstre, som vokser op sammen i 1950’ernes Rio de Janeiro, men hvis veje skilles, mens de endnu er unge. Storesøster Guida bliver gravid med en græsk sømand og drager ud i verden. Lillesøster Eurídice, som er en talentfuld pianist, håber på at blive optaget på konservatoriet i Wien, men så bliver også hun gravid.

Søstrene er lige uheldige med deres mænd, og ondt bliver kun værre, da faren slår hånden af Guida, fordi hun er blevet agterudsejlet af sin mand og lever alene med sit barn. Guida tror, at Eurídice er taget til Wien, mens Eurídice ikke får noget at vide om sin søsters hjemkomst, så igennem et langt liv længes de efter hinanden – uvidende om, at de nærmest bor dør om dør.

Filmen er på plakaten fra den 23. november.

Leave a Reply