(Foto/Tekst/Video: Allan Andersen)

BAKKEBJERG: Gennem et par måneder har der tydeligt været skiltet med ‘Vejen er spærret’ på Bakkebjergvej, årsagen er en stor mængde vand som oversvømmer vejbanen på stedet. Alligevel lister en hel del bilister igennem på stedet, skilte eller ej, og især eet skilt fik blodet i kog hos de lokale.

Efter Netavisen Gribskov tog kontakt til Gribskov Kommune omkring den oversvømmede vej, er der dog sket lidt i et af sagens ømme punkter, nemlig det opstillede skilt ved Blistrup Skole.

Skiltet stod på Toftegårdsvej, og oplyste til bilisterne at vejbanen længere fremme var spærret på grund af vand, problemet var blot at Toftegårdsvej intet fejlede og bilisterne helt problemfrit kunne køre ad Bakkebjergvej mod Rågeleje. Mange bilister som ikke lige var lokalkendte fik sig derved en gevaldig omvej, og skiltet fik mange hårde ord med på nettet fra frustrede borgere.

Efter Netavisen Gribskov har været i kontakt med Gribskov Kommune om oversvømmelsen og det famøse skilt, så er skiltet blevet fjernet fra Toftegårdsvej – forhåbentlig til glæde for områdets bilister.

Det udskældte skilt blev fjernet for få dage siden, og nu slipper bilisterne for en stor omvej. (Foto: Allan Andersen)

Hele sagen omkring den oversvømmede vejbane mellem Bakkebjergvej nr. 35 og 36 er derimod en noget mere kompliceret sag, hvor stakken af papirer vokser og vokser, og  sagen ligger hos Miljø- og Fødevareklagenævnet (tidl. Natur og Miljøklagenævnet. red) efter Gribskov Kommune gav en af beboerne et påbud om at reetablere et markdræn, som beboeren omvendt fastholder at denne aldrig har rørt ved.

Balladen drejer sig i bund og grund om en vejgrøft, og om hvorvidt denne har ført vandet væk fra området på Bakkebjergvej eller ej – det er der særdeles forskellige meninger om og et påbud fra Gribskov Kommune er blevet anket til Miljø- og Fødevareklagenævnet hvor sagen nu ligger.

I mellemtiden er Gribskov Kommune og trafikanterne ofre i sagen, hvor vandet har stået på vejen i lang tid, og skiltningen står der nu på 2. måned.

Netavisen Gribskov har fået aktindsigt i sagen og er ved at gennemgå den langstrakte sag for en opfølgende artikel.