Ukrudtsbrænder satte ild til busk: Nabo kom til hjælp med pulverslukkere

GRÆSTED: En husejer fik i den grad sved på panden, da han ved et uheld fik sat fut i en busk, som stod opad husmuren til hans villa på Skovhusvej.

Der blev kl. 14.53 slået alarm til 1-1-2 om ildløs i en villa efter uforsigtig brug af en ukrudtsbrænder, og ilden var i fuld gang med at sprede sig til villaen.

Husejeren havde selv opdaget uheldet og kastet sig ud i slukningsforsøg med flere store spande af vand, en kvindelig genbo opdagede også hurtigt branden og kom til hjælp med en pulverslukker som hun overlod til en forbipasserende mandlig cyklist som gik løs på branden.

Kort efter var pulverslukkeren tømt, men en ny var fundet frem hos samme genbo og med den fik man holdt ilden nede indtil Gribskov Beredskab nåede frem til adressen.

Brandmandskabet fik nedslukket ilden helt og samtlige gløder effektivt slukket med en enkelt højtrykker, der blev også indsat en overtryksventilator for at tvinge røgen ud af huset som på alle måder var sluppet meget heldigt fra branden.

Brandfolkene fik afmonteret et par tagplader, så det kunne sikres at der ikke lå nogen gløder og ulmede under taget, og kl. 15.30 kunne mandskabet trille retur til brandstationen i Gilleleje.

Genboen kom til hjælp med to pulverslukkere, hvilket dæmpede ilden effektivt. (Foto: Allan Andersen)
Ilden var meget tæt på at få fat i tagkonstruktionen, men husejeren slap med skrækken. (Foto: Allan Andersen)
For en sikkerheds skyld et par tagplader af, inden brandbilerne kørte igen. (Foto: Allan Andersen)
Brandfolkene pillede et par tagplader af, så det kunne sikres at der ikke var nogen gløder gemt oppe under taget. (Foto: Allan Andersen)
Maling, en ny tagrende og en ny busk var umiddelbart det der skal til for at bringe huset tilbage i fin stand. (Foto: Allan Andersen)

Leave a Reply