(Tekst: Allan Andersen / Foto: Allan Andersen / Privat)

HELSINGE: Mandag d. 25.juni ramte katastrofen Ulla Henriksen som et lyn, hjemme i huset på Tårnvej fandt hun sin mand gennem 26 år liggende død på badeværelset. En hjælp kom hurtigt til fra en fuldstændig uventet kant.

Ulla Henriksen kom hjem fra natarbejde kl. 07.45, mandag d. 25. juni, og mod sædvane havde hun ikke haft kontakt til sin 50-årige ægtefælle Kim Henriksen, inden han skulle afsted mod jobbet på Persano i Blistrup.

Hun trådte ind af døren til huset, hvor hun blev mødt af duften af friskbrygget kaffe og familiens hund Bella som løb hende i møde i døren. Hunden vendte dog hurtigt om og løb ud mod husets badeværelse, tydeligvis i forsøget på at få Ulla med i en fart – og det var der en rigtig god grund til.

På gulvet i badeværelset lå Ulla’s mand livløs, og hun slog omgående alarm til 1-1-2 om hjertestop på adressen, samtidig med at hun gik i gang med hjertemassage.

Midt i kaoset med at yde hjertemassage og kommunikere med Alarmcentralen bankede det pludselig hårdt på hoveddøren, og Ulla løb ud og åbnede i forventningen om at se ambulancereddere stå udenfor – men der stod nogle personer udenfor som hun aldrig havde set før, og en af dem havde en hjertestarter i hænderne.

Et pludseligt hjertestop kostede mandag d. 25. juni Kim Henriksen livet – men fem hjerteløberes indsats giver lys i sorgen for de efterladte. (Privatfoto)

Hvem pokker er i?
– Jeg var jo slet ikke klar over hvad der skete, det hele var kaos og jeg spurgte dem om hvad pokker de ville – jeg forventede jo slet ikke disse mennesker, fortæller Ulla Henriksen til Netavisen Gribskov om den tragiske morgen hvor hun mistede sin mand.

En af personerne, en kvinde, spurgte hurtigt om det var her der var slået alarm om et hjertestop, hvilket Ulla bekræftede hvorefter hun greb fat i Ulla og trak hende med ind i køkkenet, og de øvrige fortsatte hjertemassagen og livreddende førstehjælp på hendes mand.

– Jeg sad bare der på en stol og opfattede slet ikke hvorfra disse mennesker kom, men jeg fik forklaret at de alle var Hjerteløbere og havde fået alarmen om hjertestop fra Alarmcentralen, og derfor havde hentet den nærmeste hjertestarter, hvorefter de løb til vores hjem for at hjælpe, fortæller Ulla Henriksen.

Læs mere – og bliv Hjerteløber HER

( Opdatering: De efterlyste Hjerteløbere er alle fundet, og kontakten sendt til Ulla Henriksen )

Ikke muligt at redde Kims liv
Flere minutter efter Hjerteløberne var ankommet og havde sat gang i førstehjælpen med den medbragte Hjertestarter, ankom ambulancen med Paramedicinere, en Akutlæge samt en patrulje fra Nordsjællands Politi til huset på Tårnvej.

Ulykkeligvis var Ullas mand faldet om tidligere på morgenen, og det var derfor ikke længere muligt at redde hans liv så Akutlægen erklærede ham død i huset – men midt i den tragiske bortgang er der en ting som hele tiden luner hos Ulla Henriksen.

– Jeg vidste jo at ambulancen var på vej, så det var jo ambulanceredderne jeg forventede at se da jeg åbnede døren – i stedet var det de fantastiske gode mennesker, hjerteløberne, som kom mig og min mand til hjælp fuldstændig ud af det blå. Jeg er dem så taknemmelig, de er alle nogle fantastiske mennesker og de skal vide at de gjorde en kæmpe forskel for mig, fortæller Ulla Henriksen til Netavisen Gribskov.

– Jeg stod der helt alene, da de pludselig kom til ud af det blå og overtog, jeg følte en enorm lettelse over at andre nu tog over og at jeg ikke var alene. Jeg nåede slet ikke at registrere hvem de var da alt bare pludselig var et kaos af politi, læge og ambulancereddere – men de skal vide at jeg er dem så enormt taknemmelig for deres indsats, den betød alverden for mig lige der midt i kaos, slutter Ulla Henriksen.

Fredag d. 6. juli kl. 13.00 blev Kim Henriksen begravet i Tibirke Kirke, og blev fulgt afsted af over 100 fremmødte familie, venner, bekendte og arbejdskammerater. (Foto: Allan Andersen)

Læs mere – og bliv Hjerteløber HER

( Opdatering: De efterlyste Hjerteløbere er alle fundet, og kontakten sendt til Ulla Henriksen )

(Artiklen og billeder er bragt efter godkendelse af Kim Henriksens efterladte hustru og børn)

Giv din mening til kende: