Ungdomsskolen går online for at hygge med de unge

De ansatte på ungdomsskolen har knoklet for at lave et setup, der gør det muligt at holde online konkurrencer og andet sjov med de unge via Zoom. Tekst: David Abildgaard. Foto: Gribskov Ungdomsskole.
GRIBSKOV: Hvad gør man, når nu ungerne ikke længere må besøge kommunens ungdomsskoler? I Gribskov Ungdomsskole har man valgt at finde de unge på nettet, og i dag holder de ansatte for første gang en online begivenhed via zoom, hvor de unge kan deltage i konkurrencer med gavekort på spil.

“PRØV NOGET NYT!!!”

Sådan lyder opråbet fra Gribskov Ungdomsskole der fra og med denne eftermiddag tilbyder ekstra hygge og sjov i fællesskab over nettet. Det sker når skolen kl. 16.30 i dag, onsdag, åbner op for Zoom for at lege med de unge.

“Dette tilbud gælder både for Fritidsklubben og Aftenklubben. Hvis du er medlem af en af de to klubber, modtager du en sms med et link og en kode, som du skal bruge, hvis du vil deltage”, oplyser Ungdomsskolen i en udsendt meddelelse til sine medlemmer.

Både for de ansatte og unge
Tiltaget er primært til gavn for de unge, men også de ansatte glæder sig, forklarer daglig leder for ungdomsskolen i Karlsminde Jette Kristensen, der også er med i et tiltag, hvor de ansatte besøger de unge ude i “det fri”.

De unge kan vinde gavekort i den første konkurrence, som finder sted over to omgange i løbet af i dag, onsdag. Foto: Gribskov Ungdomsskole.

– Vi har jo hjemsendt en masse medarbejdere, der efterhånden også går og er helt rastløse, så vi har lavet nogle teams og går rundt om aftenen i Græsted, Gilleleje og Helsinge og møder en del af de unge mennesker, som hænger ud. Og de er virkelig glade for at se os, forklarer Jette Kristensen.

Der skal dog mere til, mener de ansatte, der gerne vil have at de unge fortsat har et tilhørsforhold til skolen. Derfor går de nu ud og lokker de unge til at deltage i fællesskaber på nettet sammen med de ansatte og de andre unge.

– Vi har indrettet nogle studier på HUC, hvor vi blandt andet kan lave “Ja tak, nej tak”, du ved det med kufferterne hvor man skal gætte, hvor meget der er i, forklarer Jette Kristensen.

Dertil kommer andre tiltag, som de unge kan deltage i.

– Vi har også lavet muleposer med tusser og andet, som vi har været ude at aflevere til de unge, så vi kan have et kreativt værksted. På onsdag har vi banko, og der er også mulighed for at dyrke yoga, uddyber Jette Kristensen.

Det hele foregår via programmet Zoom, som giver mulighed for at alle kan se og tale med hinanden.

Responsen fra de unge har indtil videre været god.

– Vi må jo prøve os frem og se om det er holdbart. Vi sendte beskeden ud i går på sms og har fået en masse positiv respons, så det bliver spændende, forklarer hun og oplyser, at de er helt klar til at gå på kl. 16.30 her til eftermiddag.

Dagens online løjer er delt op i to dele.

For elever i fritidsklubben starter det kl. 16:30.
For Aftenklubben er der sjov fra kl. 19:30.

Kan vinde pengepræmier
Et af de store trækplastre for aftenens sjov er muligheden for at vinde gavekort på op til 250 kroner i præmier.

– Og så kører vi ud og afleverer pengene til dem der vinder, forklarer Jette Christensen.

Det er gratis at deltage, og pengene til præmier og muleposer kommer fra skolens egne budgetter.

– Samlet set er det jo peanuts vi bruger sammenlignet med alle de andre arrangementer vi normalt har. Vi har da også planer om at give den lidt ekstra gas med de unge, når vi nu engang igen kan åbne op, forklarer Jette om de fremtidige planer.

Skoleleder: Corona-pause rammer hårdt
Ungdomsskoleleder Michael Lieberkind føler også et stort afsavn uden ikke at have de unge rendende rundt på skolen. Især ærgrer det ham at cirkusset sidste år måtte aflyses og at det muligvis sker igen i år.

– Jeg har jo været en del af cirkusset i 48 år og jeg græder altså stadig hvert år under indlednings- og afslutningssangene. Det er så livsbekræftende at være en del af. Så et helt år uden cirkus er altså en katastrofe. Det er aldrig sket før. Og kulturen i et cirkus er jo noget man jo have ind i blodet, forklarer Lieberkind, der derfor meget gerne ser, at der kan komme cirkus i år, så blodet kan få en fornyet cirkus-infusion.

– Vi håber stadig på cirkusset, men jeg hørte lige en professor udtale sig om, at man nok ikke skal regne med en Roskilde Festival i år, og er det sandt, så kommer der nok heller ikke et cirkus, udtaler han med tydelig ærgrelse i stemmen.

Leave a Reply