TV Nordkysten

Seneste artikler:

Powered by Vejreti.com

Unges opførsel lukker nu biblioteket i den ubemandede åbningstid

GILLELEJE: Udvalget Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi besluttede tirsdag at lukke biblioteket i Kulturhavn Gilleleje i de tidsrum, biblioteket ikke er bemandet. Lukningen varer foreløbig frem til 31. januar.

En gruppe unge har de seneste uger skabt udfordringer på biblioteket i Kulturhavn Gilleleje med en opførsel, der skaber utryghed. Derfor besluttede Udvalget Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi i går at lukke biblioteket i den ubemandede åbningstid med øjeblikkelig virkning frem til og med 31. januar.

– Det ærgrer mig, at det er nødvendigt, men borgerne i Gribskov Kommune skal først og fremmest være trygge i Kulturhavnen. Derfor har vi truffet denne beslutning,” siger Formand for udvalget Morten Ulrik Jørgensen i en pressemeddelelse.

Også næstformand Jørgen Simonsen kalder det en ærgerlig situation:

– Det er vigtigt, at vi nu tager grundigt fat og får set nærmere på de unges opførsel, så vi kan få den slags adfærd stoppet fremover,” siger han i samme pressemeddelelse.

Administrationen vil i samarbejde med SSP, politi og Remisen i Gilleleje arbejde for at skabe præventive tiltag, der på sigt giver tryghed og mulighed for at bevare Kulturhavnen som et åbent hus for alle.

3 Comments

Vibeke Andersen
9. december 2021 at 11:58

Gilleleje er en særlig og pragtfuld by, med alt hvad den kan tilbyde af særpræg i form af historie, havn, natur og kultur. Vi er SÅ heldige os der bor her…og vi er en del tilflyttere der har valgt dette sted vel af netop de grunde!?
Men jeg, der er på vej mod de 60 år synes i den grad der mangler muligheder for de unge mennesker, hvor de kan samles omkring positive fællesskaber, hvor deres energi, spontanitet, fantasi, kreativitet, passion, empati og omsorg for hinanden og andre kan folde sig ud til glæde for dem selv og for andre.
Så hvis vi siger Kulturhavnen og Gilleleje skal være for alle, er det med de termer vi skal støtte de unge i at finde mening med tilværelsen her på toppen.
I et ungt liv skal der også være plads til at lave “drenge/-pigestreger” og udvikle sig og tage imod eventuelle kommentarer uden at give fuckfinger eller det der er værre. Men respekten for og hensynet til hinanden har det generelt meget dårligt i vores samfund, så hvis man ikke bliver regnet med som et vigtigt individ, som man tager sig godt af i familie og samfund og viser nogle vigtige værdier, taler med hinanden og lytter til hinanden, så har unge meget svære vilkår ift at vokse op blive helstøbte mennesker der hellere vil opbygge end destruere.

Mvh
Vibeke

Christine
8. december 2021 at 15:20

Da jeg var ung, var der vilde unger. Også blandt min vennekreds. Når jeg taler med mine venner, har de haft samme oplevelser. Mange af de vilde handlinger blev aldrig opdaget. Og de unge fik lov til at udforske deres selvstændighed, grænser og behov. Mange fejl blev lavet. Men erfaringer blev gjort ved disse fejl. Meget blev omtalt som drengestreger.

Hvor mange voksne har ikke lavet drengestreger?

Vi lever nu i en krænkbare samfund.

Vi lever nu i en meget overvåget samfund.

Hvordan vil vores egen gamle drengestreger blive behandlede af voksne og myndigheder, hvis de forgik i nutidens samfund?

Hvad er det vi byder vores unge og børn?

Er vi i stand til at grænse sætte på en emotionel moden plan eller bliver vi for harm og ego baseret?

Er der balance i vores tilgang til børn og unge?

Hvordan hjælper vi reelt børn og unge i reel mistrivsel og i reel problemer?

Alt dette skylder vi samfundet og vores børn og unge at have for øje hver gang vi tænker på sanktioner.

Mvh Christine

jaen pedersen
8. december 2021 at 15:13

Luk for gennemgang mod Snekeriet, så gider skole-ungerne ikke gå de 200 meter rundt , efter wienerbrød i byen.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com
Sponsorerede links