Søndagens uvejr delte Gribskov i to dele

Via Mobilvarsling er der søndag udsendt følgende advarsel om farligt vejr, to personer er allerede ramt af lyn i København. Heldigvis var vejret langt blidere ved Gribskov, som var delt i regnvejr og solskin.

GRIBSKOV: En lettere udgave af uvejret i København har ramt dele af Gribskov, dog kun i den vestlige del af kommunen. Fra omkring Udsholt / Græsted / Helsinge og vest over i kommunen har det regnet, og et par enkelte knald fra et lyn er det også blevet til.

Ingen meldinger om nogen skader pt, og den østlige del af kommunen har fortsat sommerligt vejr, med solskin og behageligt opholdsvejr.

DMI advarer dog om at der kan komme en ny omgang af uvejret henover de næste timer.

DMI’s advarsel – Udsendt 17. september 2017 13:16

Stevns, Køge Bugt, Københavns Vestegn, Nordsjælland, København og Amager, Roskilde, København Nord, Frederikssund, Faxe og Vordingborg

DMI forventer mellem 25 og 35 mm regn på 30 min samt risiko for hagl og torden

Kraftig torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

I København var det mindre behageligt, som det bla. kan ses herunder. Flere såret af lynnedslag, marathon afblæst pga det er for farligt at fortsætte, to hospitaler midlertidigt lukket pga oversvømmelser og Helsingør Motorvejen blev oversvømmet så flere biler er druknet i vandet.

Kaos herskede i KBH hvor Copenhagen Half Marathon blev aflyst efter flere var såret af lynnedslag i løbsområdet. (Foto: Local Eyes)

Flere biler druknet på Helsingør Motorvejen efter det pludselige og voldsomme uvejr. (Foto: Local Eyes)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com