Seneste nyheder:

TV Nordkysten

Powered by Vejreti.com

Uventet drejning: Jonna Præst skifter fra Dansk Folkeparti til Nytgribskov

GRIBSKOV: Det kan gå hurtigt i politik, og uden egentlig at have stemmerne til det kan Nytgribskov nu kalde sig kommunens største parti. Det sker efter at også Jonna Præst har valgt at skifte til lokallisten, blot få uger efter at Jesper Behrensdorff skiftede til samme parti fra Konservative.

OBS: Artiklen er opdateret med citat fra Jonna Præst.

Mangeårigt medlem af Dansk Folkeparti og Byrådet, samt tidligere Viceborgmester, Jonna Præst kan fra og med i dag kalde sig byrådsmedlem for Nytgribskov. Hun gik under stor drama fra Dansk Folkeparti i søndags under partiets generalforsamling, og få dage senere kan borgmester Anders Gerner Frost tage imod et nyt partimedlem.

Nytgribskovs Byrådsgruppe består nu af otte byrådsmedlemmer.

– Beslutningen har Jonna truffet efter længere tids udfordringer med DF’s bestyrelse, og dens manglende kompetencer på en lang række områder, forklarer Anders Gerner Frost i en udsendt pressemeddelelse.

Jonna Præst er glad for skiftet.

– Min beslutning blev taget, da der i søndags blev afholdt generalforsamling i DF. Regnskabet var uoverskueligt og ikke i overensstemmelse med god regnskabsskik, og jeg blev bare nedgjort af formanden og flere medlemmer. Det var dråben, udtaler Jonna Præst i pressemeddelelsen.

Jonna Præst forklarede i går til Netavisen Gribskov, at hun fortsat ville arbejde perioden ud for at fremme Dansk Folkepartis politik. Den holdning ser nu ud til at have taget en drejning.

– Jeg ønsker fortsat at arbejde for min kommune, som jeg holder af, og så vil jeg gerne bakke op om den politik borgmesteren og Nytgribskov arbejder for, forklarer hun nu i stedet.

– Jeg ønsker ligeledes det brede samarbejde i byrådet, og vil gerne være en del af konstitueringen. Jeg har altid taget ansvar for kommunen, og har været med i samtlige budgetforliger i min tid i byrådet, slutter Jonna Præst i pressemeddelelsen.

OPDATERET KL. 11.30
Jonna Præst har efterfølgende til Netavisen Gribskov understreget, at hun fortsat vil arbejde for at fremme Dansk Folkepartis landspolitik.

– Jeg vil stadig kæmpe for de samme mærkesager: De svage ældre og unge. Det ændrer sig ikke. Nytgribskov er en lokalliste, så her skal man ikke arbejde for et landsdækkende parti. DF er ikke det parti, jeg meldte mig ind i, og når det parti du har knoklet for, går i stå, og du ikke føler, du kan bidrage til noget… Det er der ikke i NG, og jeg har gjort Anders meget klart, at jeg stadig vil arbejde for mine mærkesager, uddyber hun.

– Så min politik bliver ikke anderledes, og skulle vi have ting vi er uenige i, må vi tage diskussionen, siger hun.

Læs mere her:

Jonna Præst om sit skifte: Jeg følte mig låst fast

Borgmester: Velkommen til
Borgmester Anders Gerner Frost tager imod Jonna Præst med åbne arme.

– Jeg har kendt Jonna Præst i mange år, og har igennem alle årerne arbejdet godt sammen med Jonna. Jeg kender Jonna som en engageret lokalpolitiker, der arbejder hårdt for sin kommune. Hun har altid haft et særligt blik for de svage borgere, og hvordan vi som kommune passer på dem, der kommer i klemme i systemet. Det har jeg stor respekt for, forklarer han.

Seneste nyheder:

Tip os!