Vær opmærksom på vejene: En elg er løs i Gribskov

Der er tilsyneladende en elg løs i kommunen. Foto: Genrefoto.

GRIBSKOV: En elg er tilsyneladende på fri fod i Gribskov. To personer har set elgen nær Helsinge mandag aften, og Naturstyrelsen bekræfter, at den skulle være god nok.

Der ventede noget af et syn, da to borgere fra Hillerød mandag aften kom kørende retur fra Tisvilde på vej hjem for at se fodbold. Pludselig løb en elg ud foran dem nær Helsinge på Kildevejen, som den krydsede for at galoppere videre mod Pibe Mølle. Det oplyser Frederiksborg Amts Avis.

De to overraskede elg-observatører nåede dog ikke at tage et foto, men Naturstyrelsen bekræfter over for Netavisen Gribskov, at den er god nok. Elgen kan muligvis have svømmet hertil.

– Den er kommet naturligt hertil, og vi har ingen planer om at den skal indfanges, forklarer skovridder Jens Bjerregaard Christensen til netavisen og oplyser, at en dame helt tilbage d. 14. juni har filmet den omkring Høbjerg Hegn.

– Hvis man ser den skal man ikke gå i panik og i stedet nyde synet, beroliger Jens Bjerregaard Christensen.

En elg?
Elgen (Alces alces) eller elsdyret er en stor hjort, der kan veje op til 700 kilo. Den forbindes først og fremmest med Sverige, hvor man estimerer en population på omkring 250.000.

Elgen kan blive omkring tre meter lang med en højde på godt to meter over skuldrene, hvilket svarer til en meget stor hest. Elgen er en god svømmer, og kan i øvrigt dykke ned til seks meter efter føde.

Dyret er et sjældent syn i Danmark, og man mener, at de forsvandt naturligt fra Danmark i tiden omkring den yngre stenalder. I 1999 kom der dog en over Øresund, som levede fredeligt i Nordsjælland et halvt års tid, indtil den blev dræbt i sammenstødet med et tog.

Går man længere tilbage, så var der i 1933 en elg i Gribskov, som levede helt frem til sin død i 1951. I 1956 svømmede en ung elgtyr ud fra Helsingborg mod Danmark, men opgav, da den var nået halvvejs.

Skriv din kommentar her: