Vakse naboer opdagede ildløs i have

Hegnet var noget amputeret efter ildens hærgen, men den hurtige indgriben hindrede større skader på haven og hegnet. (Foto/Tekst: Allan Andersen)

HELSINGE: Et godt naboskab er ikke til at kimse af, og mandag aften kl. 19.10 var netop opmærksomme naboer med til at mindske skaderne ved en ærgerlig brand i noget buskads og et træhegn på en nabogrund.

Brandmandskabet på Falck’s brandstation i Helsinge rykkede mandag aften ud til en brand i et krat på en villagrund på Betulavej, og et par vidner var i fuld gang med at bekæmpe ilden mens køretøjerne kørte mod adressen.

Først bemærkede to mænd, herunder en tidligere brandmand, at der kom lidt vel meget røg fra et sted i kvarteret, men da de kiggede efter var der ikke noget umiddelbart at bemærke, så de troede der var tale om en grill et sted i kvarteret.

En vaks teenager opdagede dog kort efter at der var store flammer fra noget beplantning og et hegn på nabogrunden, og sammen løb man ind hos naboen hvor der ganske rigtigt var godt fut i et træhegn og beplantningen rundt om.

Hegnet og bevoksningen omkring led en del skade, men uden de hurtige naboer kunne det nemt være endt værre. (Foto: Allan Andersen)

Der blev hurtigt rullet et par haveslanger ud, og ved hjælp af disse lykkedes det for de tre at holde ilden nogenlunde stangen og den udviklede sig ikke i ventetiden på brandkøretøjerne.

Brandfolkene kunne ved ankomsten nøjes med at rulle en enkelt højtryksslange ud og fik i løbet af ganske få minutter nedkæmpet ilden som formentlig er opstået ved et uheld, feks. en bortkastet cigaret eller lign. fra en forbipasserende på stien bag villaen.

Der er på ingen måde noget som indikerer at ilden skulle være påsat.

Den tidligere brandmand lovede sine tidligere kollegaer at holde et vågent øje med brandstedet henover de næste timer, hvorefter brandkøretøjerne kunne returnere til brandstationen på Frederiksborgvej.

Der var heldigvis ikke det store drama, idet ilden blev opdaget i tide og holdt nede indtil brandvæsnet nåede frem. (Foto: Allan Andersen)
Giv din mening til kende: