TV Nordkysten

Seneste artikler:

Powered by Vejreti.com

Vandværker i fælles debatindlæg: Vi skal stå sammen om vores lokale vand

DEBAT: Selvom du ikke frit kan vælge din vandforsyning, kan du med din stemme til det kommende kommunal- og regionsvalg godt få indflydelse på dit vand.

Skrevet af: Direktør i Danske Vandværker, Susan Münster og bestyrelserne på Esrumvand.dk,
Kildekrogvand.dk, Skovhusvand.dk og Villingevand.dk.

 

Spørg for eksempel din kandidat:

– Hvordan sikrer vi, at også vores børn og børnebørn har godt grundvand?

– Skal der være mange eller få forbrugerejede vandværker i Gribskov?

Dit vandværk skal selvfølgelig ikke fortælle dig, hvor du sætter dit kryds, det kunne vi ikke drømme om, men vi skal beskytte grundvandet. Og der er brug for politikere i byrådet, som tør sætte ambitiøse mål for beskyttelsen af det fælles grundvand.

I dag er vandet truet i form af gamle synder som for eksempel giftgrunde, sprøjtemidler fra private haver plus kvælstof samt kemikalier fra for eksempel fødevareindustriens produktion. Den gode nyhed er, at vi endnu har godt grundvand hos mange lokale forbrugerejede vandværker, og det skal vi passe på.

Og selv om vores drikkevand ikke er underlagt priskonkurrence, viser undersøgelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at vandværket er den forsyningsvirksomhed, de danske forbrugere har den største tillid til.

Du er måske så heldig at få rent vand fra et tusinde år gammelt, giftfrit grundvandsdepot leveret fra et vandværk tæt på dig. Men uanset, hvor dit vand kommer fra, kan du få indflydelse på dit vand. Ja, din hjælp kan endda være afgørende for det lokale vands fremtid.

Mindre vandværker er nemlig typisk drevet af frivillige kræfter, og vi kan altid bruge din hjælp og din omtanke. Tjek dit vandværks hjemmeside og skriv gerne til os, hvis du vil være med.

På den måde kan du hjælpe med at sikre din vandforsyning fremover og være med til at beskytte vores fælles grundvand.

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tip os!

Powered by Vejreti.com
Sponsorerede links