Venstre klar med budgetforslag: Flere penge til ældre

GRIBSKOV: Byrådet skal tirsdag i næste vedtage budgettet for 2022 og overslagsårene 2023-2025. Venstre er ikke med i et muligt forlig, såfremt der ikke sker ændringer. “Derfor fremsætter vi vedlagte ændringsforslag til budgettet, som oprindelig blev fremsat som et forhandlingsoplæg. Disse forhandlinger valgte borgmesteren som bekendt ikke at indgå i”, lyder det fra partiet i en udsendt pressemeddelelse.

 

Venstre har udsendt et budgetforslag, som partiet præsenterer som følgende:

“Med afsæt i borgmesterens budgetforslag for 2022-2025 som fremlagt på sættemøde d. 8. september 2021 og kommunernes opgave med at reducere budgetterne med 0,4% for at overholde Økonomiaftalen fremsætter Venstres byrådsgruppe vedlagte ændringsforslag til budget 2022-2025, med den tilføjelse at der besluttes en negativ balancepulje på anlæg på 8.678.000 kr. i 2022 og omvendt hæves anlægsbudgettet i 2023 med tilsvarende beløb”.

Ændringsforslaget rummer flere forskelle fra Nytgribskovs, hvilke ifølge partiet blandt andet inkluderer følgende:

– En sund økonomi og en mere solid kassebeholdning i 2024.
– 8 millioner afsat til klimahandlingsplan og tiltag
– 3 millioner, per år, til generelt løft til skoleområdet og vi ønsker at fremme idrætsklasser
– Flere penge til ældreområdet.
– Klarhed og projektering af Græsted-Gillelejevejen hele vejen til Gilleleje. Ikke kun til Pårup.
– Llimavenlige forsøg med stenrev som kystsikring
– At kapacitetsforbedringerne i rundkørslen for enden af motorvejsforlængelsen ikke “skrottes” og ikke udføres i 2022, som oprindelig besluttet.
– Venstre ønsker 2 millioner til en idrætspulje allerede i 2022. Idrætten og alle de frivillige behøver dette.

Du kan hente budgetforliget ved at klikke på følgende link og downloade dokumentet: Budgetforslag, Venstre 2022.

Du kan klikke herunder for at se det i browseren.

3 Comments

Flemming Lund Blixt
7. oktober 2021 at 22:25

Regner man Venstres budget efter kommer der rent faktisk færre penge til de ældre. Ligeledes vil de skære ned på forbedringer til de unge i folkeskolen og undlade at forny Gilleleje brandstation som er i forfald. Så tro ikke på overskriften om flere penge til de ældre!

  Jørgen Flyr
  8. oktober 2021 at 14:31

  Hej Flemming – har du mulighed for at vise kilder og beregningerne, så det ikke bare fremstår som løse påstande og mudderkastning.
  Mvh
  Jørgen

   Flemming Lund Blixt
   8. oktober 2021 at 19:48

   Hej Jørgen

   Alle kan gøre det. Jeg har blot taget det budget der lige nu har flertal og sammenlignet det med Venstres forslag linie for linie og regnet de forskellige områder sammen. Og når du ligger plusser og minusser sammen kan du se at de ældre får mindre til demensordningen. Venstre vil godt nok have at der ligges flere midler retur til klippekortsordningen for de ældre. Men summen for alt der vedrører ældre området er mindre i Venstres budget sammenlignet med det budget der er flertal om pt. Venstre vil også skære en million væk fra kulturen i en tid hvor kulturen virkelig er under pres efter Covid. Og de forbedringer de foreslår vil de finansiere ved at løbe fra en tværkommunal aftale Gribskov har indgået med Halsnæs og Helsingør.

   Ja og så er der 10. Klasse elever der bliver snydt for forbedringer en brandstation de ikke vil opføre i Gilleleje til trods for den nuværende har et fundament der er ved at falde fra hinanden og andre ting.

   Budgetforslag er absolut velkomne for der kan sagtens være nogle rigtig gode ideer der kan bruges. Men det Venstre foreslår er synd for Gribskov.

   Jeg mødes gerne med dig og viser dig mit regneark. Hvis du skulle ønske det? Flemming

Skriv en kommentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

TV Nordkysten

Tip os!

Powered by Vejreti.com