Venstre stiller krav om hurtigere byggesagsbehandling

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Pixabay.

GRIBSKOV: Det går stadig for langsomt med sagsbehandlingstiden, når det kommer til byggesager. Det oplyser Venstre, som mener at tiden er kommet til at få øget tempoet.

Venstre melder i en pressemeddelelse ud med en politisk ambition om at sænke sagsbehandlingstiden for byggesager i Gribskov Kommune.

– I disse svære Coronatider ønsker Venstre at få øget tempoet ved byggesagsbehandling i Gribskov kommune, så vores virksomheder ikke går i stå på grund af dette, skriver Venstre i en udsendt pressemeddelelse og oplyser, at partiet i morgen, tirsdag, vil forsøge at overtale medlemmerne i Udvalget for Udvikling, By og Land om at træffe en hurtig beslutning.

Her bliver man i morgen orienteret med en status for byggesagsbehandlingen, og i den forbindelse ønsker Venstre at få orienteringspunket ændret til et beslutningspunkt:

– Vi ser desværre at vi Gribskov på alle områder ikke opfylder KL’s servicemål og i flere tilfælde er langt fra disse mål. Venstre vil derfor fremsætte forslag om at få allokeret resurser, hurtigst muligt så det bliver muligt at byggesagsbehandle, lyder det.

Gribskov halter bagefter
De mest interessante tal fra KL’s rapport for 2019 er gengivet i det følgende skema, som viser at Gribskov på flere områder er bagefter landsgennemsnittet:

  KL’s servicemål Gennemsnit i landets kommuner Gennemsnit i Gribskov Kommune Antal afgørelser i Gribskov Kommune Pct. opfyldt KL’s servicemål
Simple konstruktioner 40 dage 43 dage 117 dage 67 60 %
Enfamilieshuse 40 dage 43 dage 53 dage 378 71 %
Industri- og lagerbygninger 50 dage 56 dage 42 dage 33 42 %
Etagebyggeri, Erhverv 55 dage 69 dage 87 dage 26 65 %
Etagebyggeri, Boliger 60 dage 60 dage 87 dage 8 38 %

 

Venstre ønsker at stille forslag om at garantere sagshandlingstider på ned til en uge for erhvervslivet, mens sommerhuse kan vente op til tre uger.

Om det lykkedes Venstre at få de andre medlemmer med på ideen, finder vi ud af efter morgendagens udvalgsmøde.

Leave a Reply