Veterantræf klar til pinsen – Hent programmet her

Tekst: David Abildgaard. Foto: Presse.

Foto: presse.

GRÆSTED: Pinsen står for døren og for folk i Græsted er det lig med veterantræf. I år er ingen undtagelse, og programmet for årets træf viser, at der bliver rigeligt at tage sig til når det løber af stablen fra på lørdag og to dage frem.

På lørdag er det 22. gang, der kan fejres pinse med veterantræf i Græsted. De frivillige har knoklet på i år for at skabe et træf, der kan få minderne tilbage til en svunden tid fra før computere, mobiltelefoner og internettet tog over.

Træffet byder derfor på en masse nostalgi, og i år inkluderer det som vanligt en masse guf i form af veteranbiler, militærudstyr, musik i massevis, kræmmermarked og en masse muligheder for god mad og drikke. Træffet varer fra 19.-21. maj i tidsrummet 10-24. Der er mulighed for at overnatte på de nærtliggende campingpladser.

Dødsdrome og gamle racerbiler
Er man til dødsræs, så får man mulighed for at opleve Dødsdromen, der til trods for sit farlige navn skulle være ganske sikker at stå i nærheden af. Dromen er den eneste tilbageværende af sin slags i Skandinavien; en forlystelse som ellers har været kendt siden begyndelsen af 1900-tallet og fortrinsvis havde sin storhedstid på markedspladser for en del årtier tilbage.

Som vanligt vil der være et hav af restaurerede veteranbiler og motorcykler, ligesom også de gamle håndværk vil blive vist frem, blandt andet i form af Troels Smed, der igen i år står klar til at vise gamle teknikker til de nysgerrige.

Som noget nyt præsenterer træffet også Græsted Ringen, en bane beregnet til små motordrevne modelbiler, der kan ræse om kap. Læs mere om det her: Veterantræf håber at genskabe 40’ernes modelræs

Veterantog og musik
Frem for at tage bilen er det også muligt at ankomme til træffet i stil med et ægte veterantog. Nordsjællands Veterantog kører på strækningen Gilleleje – Græsted – Mårum under træffet, og som noget helt nyt kører togene efter et kort ophold på Græsted Station til Veterantræfpladsen.

De fleste af vores minder om svundne tider knytter sig til musikken. I år er der igen et stort udvalg af musikere, der præsenterer musik fra forskellige tidsaldre.

Wild Wax Combo spiller vild og rå 50’er rockabilly, mens Copenhagen Blues Brothers står klar med en ordentlig omgang stemningsfuld soul

Er man mere til den gode musik på vores hjemlige breddegrader, så optræder John Mogensen Show Band om lørdagen, der sammen med Gasonlin-kopi-bandet Peter & De Andre Kopier vil sørge for god stemning dagen igennem. Desuden kan man lørdag opleve et vaskeægte ABBA-kopiband: AbbaBand. Det sker på cafe Mosten, som drives af Græsted Frikirke.

Vil man lufte danseskoene, så vil musikteltet byde på rigelig med mulighed. Der kan man blandt andet lære at danse squaredans, ligesom folkedanserforeningerne i Gribskov vil give en opvisning i, hvordan man dansede i de go’e gamle dage.

Derudover vil der være en masse små sjove tiltage dagene igennem. Blandt andet kigger De Jydske Helte forbi med middelalderlige narrespil, traditionelle cirkus artisterier og andre gøglerier. Cirkus Aroma giver også forestillinger for hele familien.

Programmet
Du kan læse mere om træffet og hvad der finder sted ved at gå til træffets hjemmeside: Græsted Veterantræf.

Det er også muligt at hente programmet i en pdf. fil: Folder om træffet.

Det specifikke program for de tre dage følger herunder:

Lørdag

Søndag

Mandag

Kort over pladsen:

 

Giv din mening til kende: