Virksomhed vil bygge single-venlig bydel i Ramløse

Tekst: David Abildgaard/pressemeddelelse. Foto: Presse.

RAMLØSE: En lokal virksomhed, Borgenhus A/S, har købt 32.000 byggeretter på et 83.000 m2 grundareal i Ramløse Øst sydvest for Helsinge. Missionen er at skabe en ny bydel til Ramløse, lyder det fra bygherre.

Ramløse er oplagt til udvidelse. Det mener Helsinge-virksomheden Borgenhus A/S, som har købt et naturskønt område, som virksomheden vil bygge nye boliger på. Hvor mange boliger, der er tale om ønsker bygherre ikke oplyse endnu.

– Vi mangler stadig at lave en strategi for, hvordan vil vil behandle nyheden, forklarer Ole Kjærgård lidt kryptisk til Netavisen Gribskov og ønsker ikke at svare på, hvor mange boliger han ønsker at opføre i området.

Ole Kjærgård er dog lidt mere informativ i en udsendt pressemeddelelse fra Collier, som er kommunens boligmægler på salget.

Den røde linje markerer grundene, som der nu er solgt. Kortgrafik: Colliers International.

– Min vision er at skabe en helt ny bydel, siger Ole Kjærgård, ejer af BorgenHus, i en udsendt pressemeddelelse.

RELATERET LÆSNING: Kommunen klar til at sælge 83.000 m2 jord i Ramløse

Ole Kjærgård er selv bosiddende i området og ønsker at tænke grønt.

– Jeg vil gerne skabe en grøn bydel, f.eks. har jeg selvforsynende huse i tankerne og miljørigtige materialer til byggeriet, forklarer han.

Der er også planer om at bygge en sportshal til området, som lokale klubber kan benytte, oplyser han i pressemeddelelsen.

Single-venlige boliger
Tanken er blandt andet at tilføre flere boliger egnet til singler, oplyser Ole Kjærgård at ændre på:

– Der mangler boliger til singler og dem er der efterhånden rigtig mange af. Umiddelbart tænker jeg, at jeg vil bygge cirka halvdelen af boligerne i en mindre størrelse til single-husstande, og resten i familievenlige størrelser. Jeg leger også lidt med tanken om at skabe et fællesskab for ældre, forklarer han.

Colliers fik opgaven ind i efteråret og salget er sket efter en budrunde. Det oplyses ikke i pressemeddelelsen, hvor meget bygherre har betalt for den 83.000 kvadratmeter store grund.

Salget er ophængt på en fremtidig politisk godkendelse af en ny lokalplan for området, som forventes at være klar til næste år.

Leave a Reply