Voldsomt hærværk i nat i Vejby: Gerningsmændene er fundet

(Privatfoto/Facebook)

VEJBY: Mange beboere kunne søndag formiddag se deres bil, skraldespand, hegn eller husmur overmalet af ukendte gerningsmænd med en spraydåse.

Tilsyneladende er man startet med at overmale en endegavl og hele den ene side af den gamle stationsbygning som er under renovering, her er bla. tegnet et Svastika som af mange også er kendt som et hagekors og suppleret med forskellige usammenhængende tegninger og udtryk.

Opad Stationsvej er det gået udover en uskyldigt parkeret personbil, og oppe i området omkring Gl. Skolevej / Genvejen og herfra ad Sydskrænten op til Svejåsen, Saxenkolvej og Svejager har hærværksmanden muntret sig med at male på biler, husvægge, skraldespande og hegn rundt omkring.

Seriehærværk anmeldt til politiet
Vrede beboere på stribe har anmeldt det omfattende seriehærværk til Nordsjællands Politi, ligesom en beboer har udlovet en dusør på 10.000 kroner til den som kommer med oplysninger der fører frem til gerningsmanden. Der er også iværksat en intens gennemgang af de mange private videoovervågningskameraer som hærværksmanden har passeret på sin vej.

Heldigvis er det lykkedes for mange at få renset deres biler og andet rent for spraymalingen, eller hvad produkt der nu var i spraydåsen, og bilen som ses her øverst i artiklen endte faktisk med at slippe uden spor fra hærværket.

Gerningsmænd er fundet
Omkring kl. 15.30 blev det oplyst på Facebookgruppen Vejbynet at gerningsmændene var fundet, og at gerningsmændene – nogle drenge – ville stå til ansvar for deres handlinger.

Beboere i Vejby som har oplevet hærværk på deres ejendom eller ejendele, kan kontakte tovholderen Janni på Facebook, hun har en aftale om at drengene bag hærværket kommer forbi i morgen, mandag, mellem 15-18 i samarbejde med deres social pædagog og Nick Olsen som er medindehaver af Vejbystations bygning, så man sammen kan finde en løsning.

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)

Leave a Reply