Vrede borgere: Hvorfor har i fældet byens kastanietræer?!

To kastanjetræer har måtte lade livet efter mange års tro tjeneste med at forskønne byen. I deres sted kommer en ventet udvidelse af Kulturhavnen. Tekst: David Abildgaard. Fotos: Allan Andersen.

Foto: Allan Andersen.

GILLELEJE: Det har ikke vakt udelt begejstring, at kommunen har fældet de gamle kastanjetræer i bymidten nær Kulturhavnen. Træerne har stået der siden cirka år 1900, men nu er de altså væk.

“Vores kastanjetræer er fældet!!! 😣 De har stået og prydet vores bymidte siden de blev de plantet i omkring år 1900. Nu er de er fældet til fordel for et lejligheds projekt med udsigt. Jeg mener ikke det er i orden, hvad syntes i???”

Sådan lyder opråbet fra en borger i et opslag på facebookgruppen 3250 Gilleleje. Reaktionen kommer efter, at to af bymidtens ræer har måtte lade livet efter mange års tro tjeneste, og det har i skrivende stund medført mere end 90 kommentarer og en masse vrede smileys på Facebook.

SAGEN OPDATERET HER: Kulturhavnen: Kastanjetræer var dømt til at blive fældet

Direktør: Ingen anelse
Vi har forsøgt at få en forklaring fra Kulturhavnen til, hvorfor de to træer måtte lide livet, endnu uden held.

– Jeg vidste slet ikke, der stod to træer der, så det må du snakke med Lars (Corfitzen, red.) om, lyder beskeden fra den nytiltrådte leder i Kulturhavnen Jens Møller Andersen.

En mulig årsag kan være sygdom i træerne, ligesom det også kan tænkes, at træerne har måtte lade fælde for at skabe den fornødne plads til den kommende udvidelse af Kulturhavnen i forbindelse med opførelsen af 3. etape.

Det har endnu ikke været muligt at indhente en kommentar fra direktør Lars Corfitzen. Vi bringer en opdatering såfremt den skulle foreligge.

OPDATERET KL. 18.30: Vi har haft kontakt til direktør Lars Corfitzen, der gætter på, at træerne er fjernet som led i etape 3, men henviser til projektleder Michael Nyboe, der kan svare mere præcist på, hvorfor træerne er blevet fældet. Vi har bedt Michael Nyboe kontakte os ved nærmeste lejlighed.

 

 

Giv din mening til kende: